Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

13. 1.: Komolčarstvo edina avtobusna vstopnica


V šentjurski občini ne vedo več, kako bi prišli v pogovorih s celjskim Izletnikom na zeleno vejo. Večina dogovorov in obljub je doslej padla v vodo. Težave s prevozi delavcev na delo in nazaj pa ostajajo in presegajo vsa potrpljenja krajanov, ki so v zadnjem času zaradi pomanjkanja bencina vezani na prevoz z javnim prometom.

Najhuje je zjutraj. Na delo se dnevno vozi 2000 delavcev, tukaj so seveda še srednješolci, ki se prav tako vozijo v Celje. Ena izmed preveč obremenjenih prog v šentjurski občini je tudi tista na relaciji Kozje-Lesično-Prevorje-Slivnica-Šentjur-Celje. 100 ljudi in včasih več se natlači v avtobus, ki potem sopiha proti dolini. Mnogi potniki ostanejo dolgih nosov na avtobusnih postajah že v Žegru in Košnici, zanje že zdavnaj ni več prostora. Tako je komolčarstvo edina vstopna viza za avtobus, če le-ta slučajno ustavi. Na progi ob avtobusnih postajališčih ostajajo delavci in zamujajo delo, prihajajo na svoja delovna mesta nejevoljni, njihov delovni dan je često slabši, kot bi lahko bil. Ni se zgodilo malokrat, da je komu zaradi gneče postalo slabo, moral je izstopiti in čakati na nadaljnjo usodo.

Krajani Prevorij so že tudi sami pisali Izletniku in na problem opozorili tudi s pisanjem v našem tedniku. A je bilo vse skupaj kot bob ob steno. Še en dodatni avtobus, pravijo krajani, pa bi bila oba dovolj polna. Verjetno bi se z racionalno razporeditvijo avtobusov in šoferjev to dalo storiti.

V kratkotrajno tolažbo potnikom samo tole: v času šolskih počitnic bo gneča manjša. Potem pa – vse po starem?

Novi tednik, 13. 1. 1983