Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šentjurju so se že četrtič vrteli v plesnih ritmih KD Big band Šentjur (foto in video)


Drugo decembrsko soboto, ki si jo bomo med drugim najbolj zapomnili po močnem sneženju, je v kulturnem domu v Šentjurju potekala že 4. predpraznični plesni večer v organizaciji Big banda Šentjur. Že od leta 2009 namreč šentjurski big band, katerega člani so znani kot izvrstni izvajalci plesne glasbe, pripravlja plesne večere v Šentjurju.

Korenine Big banda Šentjur sicer segajo globoko pred prelomno letnico 2007, ko se je skupina dokončno izoblikovala v zasedbo big banda, uradno so si nadeli ime Kulturno društvo Big band Šentjur, umetniški vodja je postal Boštjan Jager. Zasedba vse od ustanovitve pripravlja poletne koncerte v Šentjurju s številnimi glasbenimi gosti. Sodeluje na prireditvah po Sloveniji, udeležuje se državnih srečanj in festivalov big bandov (Srečanje amaterskih big bandov Slovenije in festival Marezijazz v Marezigah).

Z Big bandom Šentjur je sodelovalo že kar nekaj znanih slovenskih glasbenih imen, med drugim tudi Maja Slatinšek, Nina Pušlar, Dada Kladnik, Adi Smolar, Jure Hladnik, Boštjan Korošec, Urška Arlič Gololičič, Aleksandra Cavnik, Kvintet Dori, New swing quartet, Majda in Marijan Petan ter številni drugi. Big band Šentjur se ponaša z raznovrstnim repertoarjem, s katerim lahko nastopajo na domala vseh prireditvah.

Plesa se je udeležilo več kot dvajset parov iz Šentjurja in okolice.
Plesa se je udeležilo več kot dvajset parov iz Šentjurja in okolice.

Plesni večer, ki se ga je udeležilo več kot 20 parov, je namenjen vsem generacijam, tako plesalcem kot tudi samo poslušalcem. Plesalci so se zavrteli ob raznolikih standardnih in latino plesnih ritmih, slovenski in tuji popularni glasbi, Big band Šentjur je poskrbel tudi za tiste, ki uživajo ob poslušanju rock glasbe, pozabili pa niso niti na ljubitelje polk in valčkov. Ob tem ne smemo pozabiti na kulinarično ponudbo, za katero je poskrbelo Gostišče Bohorč.

Del zasedbe KD Big band Šentjur
Del zasedbe KD Big band Šentjur

Vabimo vas k ogledu spodnjega video posnetka, v katerem smo zajeli nekaj utrinkov koncerta ter se pogovarjali z Maticem Plemenitašem, zakonitim zastopnikom KD Big band Šentjur. Vabimo pa vas tudi k ogledu galerije fotografij (klik!), ki smo jih posneli na dogodku. 

 
v/t/f: Egon Horvat