Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Podčetrtku tretje srečanje župana s starejšimi občani (foto, video)


V četrtek, 21. 12. 2012, so se v športni dvorani v Podčetrtku na tradicionalnem srečanju zbrali starejši občani Podčetrtka in župan Peter Misja. Praznično vzdušje so s kulturnim programom uprizorili otroci iz vrtca in OŠ Podčetrtek z njeno podružnico. Kulturni program je povezoval ravnatelj OŠ Podčetrtek, mag. Darko Pepevnik.

Že tretje srečanje zapovrstjo je ponovno združilo starejše občane in župana na tradicionalnem kosilu. Župan je prisotne lepo pozdravil. Dejal je, da je bilo minulo leto za samo občino zelo pestro, saj so veliko naredili, med drugim ureditev stare šole, ureditev trškega jedra, zaključil se je projekt izgradnje krožišča pri športni dvorani, sam center je dobil novo in lepo podobo. Podčetrtek bo v novem letu 2012 zastopal Slovenijo za tekmovanje najlepših krajev pod 5000 prebivalcev. Veliko so naredili na celotnem območju. Veliko cest je bilo zgrajenih (Rudnica, Pristava, Škrbnik, Roginska gorca, Nimno proti Rogaški Slatini …). Tudi otroci so imeli odlične pogoje, oba vrhunska vrtca sta odlično delovala in ravno tako osnovna šola. Dislocirana enota doma za starejše pa še ni izvršena, investicija za to je naslednje leto v proračunu. V Podčetrtku bo tako 18 ljudi in tudi kaj več, posebno pa tudi tistih dementnih. Omenil je 6,3 milijone evrov za izgradnjo kolesarske steze ob Vonarskem jezeru, 20 milijonov vreden objekt za vodooskrbo, ogromno še imajo načrtovanega in pohvalijo se lahko z zelo uspešnim črpanjem evropskih sredstev.

Zahvalil se jim je za dobro sodelovanje, zaželel jim je, da bi praznike preživeli v krogu najbližjih in družine, da bi bili zdravi in uspešni tudi v letu 2013.

Mladi plesalci so pod mentorstvom vzgojiteljice Urške Sovinc zaplesali Mi delamo snežaka, učenci iz podružnične šole so pod mentorstvom Nene Grušovar zaigrali igro, za glasbo pa je poskrbel pevski zbor iz OŠ Podčetrtek, katere je spremljala Mihaela Pihler.

Prisotne je pozdravil tudi predsednik Društva upokojencev Podčetrtek, ki je med drugim tudi malo humorno povedal, da drugod krajani po Sloveniji pozdravljajo župane Gotof si!, za župana pa so izbrali geslo: »Radi te imamo, naš si!«.

Občina Podčetrtek ima tudi časnega občana, in sicer je na oder stopil tudi Jože Brilej, ki je do upokojitve služboval kot ravnatelj OŠ Podčetrtek. Upokojencem je prav tako zaželel vse dobro v novem letu.

Ob koncu programa je povezovalec programa zbranim prebral tudi nekaj napotkov za dolgo življenje. Po končanem kulturnem programu je sledilo kosilo, kjer so upokojenci nadaljevali prijetno druženje z županom.

Vabimo vas, da si pogledate galerijo fotografij (KLIK!!!) v spodnjem videoprispevku pogledate nagovor župana Petra Misje in nekaj kulturnih točk iz programa. 

f/t/v: J. C.