Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tanja Fajon in Dejan Židan o pomembnosti desetink v evropskem proračunu (video)


 

Na povabilo šentjurskega odbora Socialnih demokratov in Govedorejskega društva Šentjur sta gostovala evropska poslanka Tanja Fajon in poslanec ter podpredsednik Socialnih demokratov ter bivši minister za kmetijstvo mag. Dejan Židan.

Navzoče sta seznanila s pomenom izrednega vrha EU, posvečenega iskanju dogovora o prihodnjem večletnem evropskem proračunu za obdobje 2014-2020.

Fajonova je povedala, da se v evropskem parlamentu soočata dva koncepta reševanja gospodarstva. Prav tako nekakšen tabor predstavljajo večje in močnejše članice, ki želijo zmanjšati vplačila v skupen proračun.

Židan se je podrobneje razgovoril o kmetijski politiki in o svojih izkušnjah s pogajanji z Brusljem, kjer je menil, da bi si predstavniki Slovenije lahko preprosto več upali in to utemeljil z lastnim primerom. Iz polnega avditorija so pronicljivemu magistru veterine postavili več vprašanj, ki smo jih med drugim zabeležili tudi z našo kamero.

 

 

 

 

 

 

 

 

*Na sliki stoji novi predsednik šentjurskih Socialnih demokratov, desno od njega pa župan Šentjurja mag. Marko Diaci, Tanja Fajon in mag. Dejan Židan

v: bR