Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 4. 12. 2012


Sum vožnje pod vplivom mamil

30.11.2012, v nočnem času, so policisti v Rogatcu ustavili in kontrolirali voznika, ki je kazal očitne znake vožnje pod vplivom mamil. Policisti so mu zaradi tega odredili strokovni pregled. Med postopkom mu je bil zasežen tudi manjši zavojček z neznano snovjo, za katero policisti sumijo da gre za mamilo.

Glede na rezultat strokovnega pregleda bo zoper voznika sledil ustrezen ukrep. Zaseženo snov so policisti poslali na preiskavo in v primeru potrditve, da gre za mamilo bo zoper njega uveden še hitri postopek o prekršku.

NE POZABITE, KO ODHAJATE OD DOMA!

Bližajo se novoletni prazniki in s tem čas, ko mnogi odidejo na razna praznovanja in dopuste, dom pa pustijo prazen.

Da bi odvrnili morebitne vlomilce od našega doma, je prav, da pred odhodom preverimo ali so zaklenjena vsa vrata in zaprta okna. Pred odhodom se dogovorite s prijatelji, da praznijo poštni nabiralnik, da stanovanje ne bi že od daleč dajalo vtisa, da ni nikogar doma. Nikakor ne puščajte obvestil na telefonski tajnici, da ste se odpravili na dopust, niti ne skrivajte rezervnih ključev pod predpražnik vhodnih vrat! To so stvari, ki jih vlomilci dobro poznajo in preverijo pred vlomom v hišo.

Še posebej opozorite otroke, da ne bodo namer o dopustu oglaševali na družabnih omrežjih, saj se tam pogosto najdejo zapisi do ure natančno kdaj družina odhaja na dopust in kdaj se vrača.

Dobro je tudi namestiti senzorje, ki v nočnem času prižigajo luči, v stanovanju pa namestite časovna stikala za prižiganje luči v hiši, tudi ko vas ni doma. Z navedenim boste ustvarili videz, kot da je kdo doma. S takimi malenkostmi boste v veliki meri odgnali vlomilce in tako zaščitili svoje premoženje.

Ko se odpeljete na dopust je prav, da se sprostite in pustite skrbi doma, vendar pa je kljub temu potrebno med vožnjo dosledno upoštevati cestno prometna pravila. Med vožnjo pazite na sebe, svoje bližnje in tudi druge udeležence v prometu! Izberite varne in manj prometne ceste. Zavedajte se, da je na dolgi vožnji počitek nujno potreben. Stopite iz vozila in zadihajte svež zrak.

Če se boste odpravili na smučanje, ki je med najpopularnejšimi zimskimi športi, se morate zavedati, da lahko precenjevanje sposobnosti, utrujenost, objestnost in neupoštevanje pravil smuke privede do nesreče. Na smučiščih in zunaj njih se vsako leto ponesreči veliko smučarjev, nekateri celo smrtno, zato upoštevajte preventivne nasvete, pravila smuke in opozorila na smučiščih.

 

 

                                                          Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                           policijski inšpektor I