Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Namizni tenis: na enajstem turnirju rekordno število tekmovalcev


 

Na predzadnjo letošnjo soboto je Tenis klub Kozje organiziral tradicionalni, že enajsti Božično-novoletni turnir v namiznem tenisu. Udeležilo se ga je rekordnih trideset tekmovalcev iz različnih krajev Slovenije.

Kar 30 tekmovalcev se je udeležilo tradicionalnega Božično-novoletnega turnirja v namiznem tenisu, ki ga je v telovadnici OŠ Kozje že enajstič organiziral Tenis klub Kozje. Tekmovali so v dveh starostnih kategorijah, do in nad petdeset let in v kategoriji izžrebanih dvojic. Tekmovanji posameznikov sta v prvem delu potekali po skupinah iz katerih so se tekmovalci uvrstili v četrtfinale ali v tolažilni turnir, medtem ko je tekmovanje dvojic od začetka potekalo na izpadanje.

V kategoriji do petdeset let je že tretjič zapored zmagal Matevž Žgank iz Celja, ki je v finalu premagal člana NTK Dobova Damirja Škerla iz Sevnice. Tretje mesto je osvojil član ŠD Polje Miran Filipančič iz Sedlarjevega. Tolažilni turnir je v tej kategoriji osvojil Matic Golavšek iz Prebolda.

Tudi v starejši kategoriji je zmaga odšla v Celje. Druge zmage se je veselil Boris Škoberne, drugi je bil Ciril Kozjek iz Šenčurja in tretji Branko Vidmar iz Dobove. Tolažilni turnir med starejšimi je osvojil Vlado Busar iz Krškega.

Med izžrebanimi dvojicami je zmago osvojila dvojica Damir Škerl (NTK Dobova) – Igor Reberc (NTK Mala Nedelja), druga je bila dvojica Lovro Petrin (Hrastnik) – Rok Perčič (TK Kozje) in tretja dvojica Matevž Žgank (Celje) – Vojteh Štor (Štore).

Turnir je v dosedanjih enajstih ponovitvah zrasel v enega kvalitetnejših v bližnji okolici, saj se ga udeležuje kar nekaj najboljših tekmovalcev s slovenske rekreativne lestvice namiznoteniških igralcev. Pokale najboljšim sta podelila vodja tekmovanje in gonilna sila namiznega tenisa v Kozjem Ervin Perčič ter predsednik Tenis kluba Kozje Roman Gradišek, ki sta si zaželela, da bi se turnir tudi v prihodnje razvijal po zastavljenih tirnicah.

R.G.