Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Koncert Gibonnija v Podčetrtku (foto, video)


V petek, 21. decembra 2012, se je v večnamenski dvorani v Podčetrtku odvil Božično novoletni koncert legendarnega hrvaškega pevca Gibonnija.

Za začetno segrevanje oziroma »warm up« številnega občinstva je poskrbel DJ Baro z zimzelenimi popularnimi skladbami in hiti, ki so stalnica vseh zabav. Tako se je občinstvo dodobra ogrelo in nato z nestrpnostjo priklicalo na oder zvezdo večera. 

 

 

 

Zlatko Stipišić – Gibonni je skupaj s spremljevalno zasedbo že na začetku požel močen aplavz in vzklike publike. Njegova prva pesem večera je nosi naslov Divno je.  Zatorej ne bi zgrešili, če bi rekli, da je Gibonni ena redkih pravih »mainstream« glasbenih zvezd na Hrvaškem. Njegova glasba (svojevrstna mešanica popa, etna in »world« glasbe) je svojstvena zaradi edinstvene, melanholične mediteranske atmosfere in intimne lirike. Tako so se na samem koncertu v njegovem zbranem repertoarju znašle skladbe (Ovo mi je škola, Ćinim pravu stvar, Zamoli me, Žeđam, Ne odustajem, Dvije duše, Projdi vilo, Tempera, Libar, Sve ću preživit, Oprosti, Vrime da se pomirim sa svitom, Toleranca, Dobri ljudi, Zlatne godine), ki so s časom postajale hiti oziroma njegov zaščitni znak, ki znova in znova navdušuje glasbene navdušence.  

 

V preteklih desetih letih na glasbeni sceni je Gibonni delal z nekaterimi najbolj cenjenimi hrvaškimi glasbeniki, od največjih pop zvezd do raznih klap. Tako je skupaj z  legendarnim hrvaškim pevcem Oliverjem Dragojevićem posnet duet za skladbo U ljubav vjere nemam, ki je bila tudi izvedena na koncertu.

Sam spektakel v Podčetrtku je bil napolnjen z mislimi, zahvalo in voščili občinstvu, ki jih je Gibonni izrazil med samim koncertom. Tako se je med koncertom pomešal med publiko oboževalcev, skupaj z njimi zapel in tako še dodatno dal poklon nepozabnemu večeru.

Za piko na i pa je Gibonni v objemu občinstva poskrbel z izvedbo največje pop uspešnice vseh časov Cesarica – kot zanimivost lahko omenimo, da je ravno on napisal to pesem za Oliverja Dragojevića, ki je njen izvajalec. S to zadnjo skladbo je Gibonni dosegel vrhunec večera ter se s ponovnimi voščili in zahvalo poslovil od občinstva. 

Vabljeni k ogledu fotogalerije (KLIK!) 

f/t/v: Dejan Hribernik