Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Božični koncert v Aninem dvoru v Rogaški Slatini (video)


V Aninem dvoru v Rogaški Slatini je JZ Turizem Rogaška Slatina in Anin dvor v sodelovanju z Moškim pevskim zborom Rogaška in KUD Janko Živko Poljčane v petek zvečer priredil božični koncert. Dvorana v Aninem dvoru je bila tudi tokrat polno zasedena, ob tej priložnosti in dnevu odprtih vrat pa je bil premierno predstavljen tudi nov promocijski film Aninega dvora.

Film so omogočili in pri njem sodelovali Občina Rogaška Slatina, Katja Sinkovič, Aleksander S. Jurkovič, Vida in Vlado Hustič, Dijana Cerovski, Maša in Gašper Lončar, Maja in Blaž Žerak, Elina in Nejka Pažon, Mitja Kokot, Doroteja Pirš, Monika Špoljar, Tadej in Nadja Drofenik, Saša Kovačec in njihove družine, Urša Drofenik, Beauty hair – frizerski salon Goran Košutić in produkcijska hiša Bakster in Studio Corner – Simona Kmetič za izdelano celostno  grafično podobo Aninega dvora. Program je povezovala Alenka Vodušek.

Božično vzdušje so v dvorani najprej ustvarili pevci in pevke iz Mešanega pevskega zbora KUD Janko Živko Poljčane pod taktirko zborovodje Marka Bračiča. V takšni postavi delujejo sedaj že četrto sezono, sodeluje preko 40 pevk in pevcev, med katerimi je precejšna starostna razlika. V veselje jim je sodelovati in prijateljevati z drugimi pevskimi zbori. Njihov božični repertoar je bil naslednji: Resonet in laubidus (srednjeveško božično besedilo), Tisoč iskric smo prižgali, Ave Maria (antifona), Joy to the world, Amen (črnska duhovna), Sem se rajtov ženiti (ljudska iz Roža) in Jaz bi rad cigajnar bil (slovenska ljudska).

V spodnjem videoprispevku si lahko pogledate, kako so zapeli.

Mešani pevski zbor Rogaška je pod vodstvom zborovodkinje Lidije Lubej ponovno očaral s svojimi prepoznavnimi vokali. 46 let delovanja je zboru prinesel ogromno izkušenj in utrjeno glasbeno zavest. Člani so se tokrat predstavili z naslednjimi pesmimi: Adeste fideles, Ta stara božična pejsen, Božji nam je rojen sin, Ride the chariot, Tam, kjer pisana so polja, Die Nacht in Tari bari.

V spodnjem videoprispevku si lahko pogledate, kako so zapeli člani Moškega pevskega zbora Rogaška.

Mešani pevski zbor KUD Janko Živko Poljčane in Moški zbor Rogaška sta skupaj zapela tudi dve skladbi, in sicer Že počiva vsa narava in Sveta noč. Slednjo si lahko pogledate v spodnjem videoprispevku.

 
Desno zgoraj povezovalka programa Alenka Vodušek, levo spodaj direktorica JZ Turizem Rogaška Slatina, Barbara Plemenitaš. 
 
Po končanem koncertu so si lahko obiskovalci pogledali stalne zbirke v Aninem dvoru in nadaljevali večer v prazničnem vzdušju v medsebojnem druženju. 
 
f/t/v: Jasna Colnerič