Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Blagoslov jaslic pri paviljonu Tempel v Rogaški Slatini (foto, video)


Na božično popoldne je bila pred paviljonom Tempel v Zdraviliškem parku v Rogaški Slatini tradicionalna blagoslovitev božičnih jaslic in letos je Turistično društvo Rogaška Slatina prvič sodelovalo z Društvom prijateljev jaslic Slovenije. Kulturni program božičnih pesmi sta osnovala Otroški cerkveni zbor Biser in Mladinski cerkveni zbor Žarek iz Rogaške Slatine. Kljub vedno večjemu ameriškemu vplivu praznovanja božiča z ogromno količino daril pa božič v preprostih ljudeh še ne izgublja svojega prvotnega pomena. In slednje je plemenito izrazil slatinski župnik Jože Vehovar, ki je poudaril pomen jaslic.

Stanislav Juga (Goriška Brda) je z njimi želel ponazoriti željo, da bi prebudile v vseh ljudeh, ki žive od severnega tečaja po celi zemeljski obli, veliko hvaležne ljubezni do Odrešenika, ki se želi znova roditi v vsakem človeku. V teh jaslicah in njihovem božičnem sporočilu svete družine je posebej zaobjel celotno domovino Slovenijo, saj prikazujejo Triglav, Jalovec, Blejsko jezero, in grad, slap Savico, Peričnik in slap Boka, mlin na Muri …

Jože Vehovar je ob blagoslovu povedal: “Jaslice so nam nekaj tako domačega, globoko so nam prirasle k srcu, vsak, ko pomisli na svoje otroštvo, se spomni svojega božica in se spomni tudi svojih jaslic. Če bi morali opisati jaslice iz svojega otroštva, bi se jih verjetno vsi zelo dobro spomnili. Blagoslov jaslic pa pomeni tudi božji blagoslov, pomeni, da tista milost, ki se razodeva v božični noči, naj prihaja v naša srca in nas dela bolj dobre, bolj plemenite, bolj pripravljene stopiti k sočloveku, kajti Bog je stopil k nam, da bi mi stali drug ob drugem ne kot konkurent, ampak kot sočlovek.” 

Kulturni program so ustvarjali mladi pevci iz slatinske župnije. 

Vabimo vas, da si pogledate galerijo fotografij (KLIK!!), v spodnjem videoprispevku pa si lahko pogledate, kako so mladi pevci zapeli.

 
f/t/v: J. C.