Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Big band Šmarje pripravil veliki božično-novoletni koncert


V nedeljo 23. decembra 2012, je Big band Šmarje pri Jelšah priredil skoraj dve uri trajajoč božično-novoletni koncert z gosti, ki ga bodo zbrani obiskovalci še dolgo pomnili.

V letošnjem letu je big band pripravil že več podobnih koncertov: koncertirali v Lenartu, Piranu, Termah Olimia, gostili pa so tudi dva češka orkestra, s katerima so med drugim otvorili Festival Musica v Rogaški Slatini. Po uspešnem lanskem božično-novoletnem koncertu z Edvinom Fliserjem v Kulturnem domu Šmarje in ponovitvi v slatinskem Kulturnem centru so se bigbandovci odločili, da z letošnjim koncertom “prekosijo” vse svoje dosedanje koncerte, zato so oder šmarskega kulturnega doma zamenjali za večji oder, ki so ga postavili v telovadnici Osnovne šole Šmarje, kar se je izkazalo za izredno dobro potezo, saj so prodali vseh 600 vstopnic.  V svoje vrste so povabili gosta Ota Pestnerja, kateri se je vabilu z veseljem odzval .

 

 Bigbandovci so koncert otvorili s skladbo Chameleon, katere aranžma je posebej za šmarski big band napisal Vid Žgajner, ki je z njimi na koncertu nastopil tako v vlogi pevskega solista kot tudi v vlogi pozavnista. Po uvodnih taktih nas je povezovalka Maja Ratej zaradi napovedih o koncu sveta popeljala skozi apokaliptične napovedi.

Big band je v svoj koncertni repertoar vključil tako tuje kot tudi domače skladbe, ki so jih z izvrstnimi solisti več kot odlično izvedli. Sara Koler Urbanič iz Gornje Radgone je z big bandom zapela I’m so Excited, Slatinčan Vid Žgajner pa Superstition in I feel good. Nastopili so tudi člani big banda, in sicer Kaja Humski, ki je zapela Vse, kar rečeš mi Nine Pušlar in eno izmed slovenskih evrovizijskih skladb, Energy,  Blanka Čakš je zapela The Girl from Ipanema, Žiga Šraml pa pesem Gigolo. 

Big band je za letošnji koncert pripravil tudi presenečenje, in sicer so člani ritem sekcije pripravili tri slovenske popevke v čisto novi, svoji “preobleki”; Blanka Čakš se je predstavila s pesmijo Mlade oči, vodja Kaja Bicskey s pesmijo Orion, Žiga Šraml pa s Ta noč je moja.  

 

Kot osrednji gost je nastopil legenda slovenske zabavne glasbe Oto Pestner, ki je povedal, da ga na Šmarje vežejo prav posebna čustva. Na Šmarskem radiu je njegov oče namreč objavljal prve studijske prispevke, prav tako pa je v Šmarju doma legendarni Adam Bicskey, s katerim sta v preteklosti veliko sodelovala. Pestner je skupaj z Big bandom zapel skladbi 30 let in Vse je lepše, ker te ljubim, nato pa ob klavirski spremljavi Blanke Čakš še Mati bodiva prijatelja. Kot gostje so nastopili tudi vokalna skupina Amadeus iz Šmarja pri Jelšah. Z big bandom so zapeli Rudolph the Red-nosed Reindeer in White Christmas, nato pa so sami v a capella izvedbi zapeli še štiri pesmi. Koncert je s plesnimi koraki popestril tudi mlad plesni par.

Napovedani gostje fantovska vokalna skupina Il Divji se koncerta žal ni mogla udeležiti, saj je enega izmed članov bolezen zadržala v bolnišnici. 

 

 

 

 Med samim koncertom je povezovalka Maja Ratej predstavila marsikatero anekdoto, ki se je bigbandovcem pripetila v času delovanja – od nove različice tabličnega računalnika (“zidaka”) pa vse do pojočih sobnih copat.  

 

Kot je za naš portal po koncertu povedala vodja Kaja Bicskey, je s koncertom izredno zadovoljna in obljublja, da se bodo v naslednjem letu še naprej trudili in pripravljali podobne koncerte ter da bodo v svoje vrste povabili še druge uspešne slovenske glasbenike.

Vabljeni k ogledu bogate foto galerije(KLIK!)

t/f/v: Dejan Hribernik