Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

8. dobrodelni Miklavžev bazar v Rogaški Slatini (foto, video)


Na Evropski ploščadi je minulo soboto potekal že 8. dobrodelni Miklavžev bazar, ki ga je pripravilo Društvo prostovoljcev za pomoč sočloveku Miklavževa druščina. Ponudba na stojnicah je bila zelo pestra. Na stojnicah so ponudili domače dobrote in prehrambene izdelke (ozimnico, vloženo saje, marmelade, med, suho sadje), rokodelske izdelke, adventne venčke, različne praznične aranžmaje, pekli so palačinke, ponujali so tudi kuhano vino, čaj in golaž. Celoten izkupiček bo namenjen otrokom iz občine Rogaška Slatina.

 

Bazar pa je tudi letos pospremil zelo pester program, ki ga je povezovala Tanja Jurjec. Nastopili so na novoustanovljena skupina štirih solistk Kvarta, tamburaši iz KD Anton Stefanciosa Rogatec, mladinski cerkveni pevski zbor Žarek in otroški pevski zbor Biser iz župnije Rogaška

Otroci so se pa zagotovo razveselili Miklavža, ki je tokrat prišel v spremstvu samih angelov. Miklavž je med otroke razdelil mandarine in bonbone, šibe pa je tokrat za spremembo pozabil doma. Obiskovalce bazarja pa je o Rogaški popeljal tudi turistični vlakec, kjer so lahko prisluhnili pravljicam, ki so jih pripovedovale prijazne knjižničarke.

Rogaška Slatina pa je letos za občane in goste pripravila pravo Zimsko pravljico, projekt povezanih decembrskih prireditev, ki se bodo odvijale na Pegazovi in Evropski ploščadi ter ostalih prireditvenih prostorih. Prepustite se prazničnemu slatinskemu vzdušju.

Vabimo vas, da si pogledate fotogalerijo Miklavževega bazarja (KLIK!!!) in spodnji videoprispevek dogajanja na Evropski ploščadi. 

f/t/v: J. C.