Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Dobju že teden dni obvezno prekuhavanje vode?! (+ odgovor)


 

V uredništvo smo prejeli informacijo, da je na območju Dobja zadnji teden v veljavi ukrep prekuhavanja vode. Pri vsem skupaj naj bi bilo obveščanje opravljeno preko oglasne deske in ene radijske postaje, na občinski spletni strani pa ga npr. ni. To sicer zadošča predpisom, ki očitno ne ustrezajo realnosti, vse skupaj pa je vprašljivo s stališča varovanja prebivalstva in tu tovrstna ne-praksa, mediji, tudi Kozjansko.info, bi obvestilo gotovo objavili brezplačno, pač ni na mestu. Iz dobjanske občinske uprave pričakujemo pojasnila, ki ji bomo dodali k novici.

 

Z Občine Dobje smo prejeli naslednji dopis

Datum: 9.11.2012

 

Informacija o prekuhavanju pitne vode:
Kot drugod širom po Sloveniji je v sled obilnih padavin prišlo do neskladnega vzorca pitne vode iz vodovoda Kapsl, zato je upravljalec vodovoda takoj po prejemu izvida dne 2.11.2012 obvestil uporabnike z obvestilom na radiu Štajerski val, obvestilom na oglasnih deskah ter obvestilom gostinskim lokalom o prekuhavanju vode za pitje do preklica.
Zaradi menjave računalniške opreme na spletni strani ni bilo obvestila, sicer pa je bilo ob prejšnjem obvestilu ugotovljeno, da obveščanje preko spleta ne zadošča in je potrebno obveščati preko radijskih valov.
Ukrep bo preklican po prejemu pozitivnega izvida.

 

Lep pozdrav,

Občina Dobje
Župan: Franc Leskovšek