Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Predstavitev turističnega projekta Dežela Celjska (video)


Sredi tedna je na Turistični kmetiji Podpečan v Galiciji potekala predstavitev projekta Regionalna destinacijska organizacija Dežela Celjska, katere nosilec je Zavod Celeia Celje in ki združuje ponudnike turističnih storitev 21 občin.

800.000 evrov vreden projekt, ki traja od leta 2011 in bo zaključen do 15. oktobra 2013, so predstavili mag. Milena Čeko Pungartnik, direktorica Zavoda Celeia Celje, Janez Jazbec, direktor Razvojne agencije Savinjske regije in Zdravko Počivalšek, direktor Term Olimia.

Turistična destinacija je del Savinjske statistične regije, ki leži v vzhodni polovici Slovenije in na severozahodu meji na Ljubljansko regijo, na vzhodu na Podravsko, na jugu na Zasavsko in Posavsko regijo, na severu pa na Zgornje Savinjsko in Šaleško subregijo.

Raznoliko območje, na katerem živi okoli 193.000 prebivalcev, se razprostira v predalpskem in subpanonskem svetu in obsega rodovitno Spodnjo Savinjsko dolino s Celjsko kotlino, Dravinjsko dolino, ki se razprostira pod Pohorjem in gričevnato območje Kozjanskega in Obsotelja.

Deželo Celjsko, katere kotičke povezuje šest sodobnih termalnih zdravilišč (Terme Dobrna, Skupina Rogaška Slatina, Rimske terme, Thermana Laško, Terme Zreče in Terme Olimia), tvori 21 občin. Omeniti velja, da termalna zdravilišča letno obišče več kot milijon obiskovalcev. Zdravko Počivalšek (levo) in Janez Jazbec (desno) sta predstavila svoje poglede in dobre prakse

Z izvajanjem razvojne in trženjske strategije želijo glavni akterji projekta destinacijo Deželo Celjsko umestiti na mednarodnem trgu kot najprepoznavnejšo destinacijo “dobrega počutja” v Sloveniji, za kar so seveda potrebni strateški cilji. Slednji se navezujejo na povečanje prepoznavnosti destinacije Dežele Celjske in njenih ITP-jev (Welness, Aktivno podeželje, Kulturni turizem, Poslovni turizem).

Med cilji, ki so si jih zadali, je podaljšanje turistične sezone z oblikovanjem produktov in storitev, ki predstavljajo motiv prihoda tudi zunaj glavnih sezon, s čimer bi povečali število prenočitev, želijo pa tudi povečati število gostov, ki rezervirajo vnaprej pripravljene programske pakete.

Zavod Celeia Celje si je v okviru projekta Regionalna destinacijska organizacija Dežela Celjska, ki je sofinanciran tudi z nepovratnimi sredstvi EU in Ministrstva za gospodarstvo, zastavil ambiciozen načrt – v obdobju 2011-2013 povezati turistične ponudnike na območju 21 občin Savinjske regije v skupne razvojne in promocijske aktivnosti.

Destinacija Dežela Celjska je po besedah akterjev na Zavodu Celeia Celje morda majhna po geografski velikosti, ampak velika po srcu in gostoljubju o čemer zgovorno priča tudi število nočitev. Na predstavitvi smo si najprej ogledali destinacijski image film Dežela Celjska, nato je svoje poglede in dobro prakso predstavil direktor Term Olimia Zdravko Počivalšek, Janez Jazbec, direktor RA Savinjske regije, je predstavil poglede in vzodbude, ki jih RA Savinjska regija skuša realizirati, mag. Milena Čeko Pungartnik je podrobneje predstavila projekt in potek slednjega, Simona Čater pa je predstavila destinacijski spletni portal in mobilni vodič za destinacijo Dežela Celjska.

Vse omenjene smo povabili pred kamero in jih povprašali o njihovi vlogi v projektu. Prisluhnete jim lahko v spodnjih video posnetkih. Omeniti velja tudi okusno degustacijo sirov, pridelanih na Turistični kmetiji Podpečan, ki sicer slovi po odličnih sirih in ostali ponudbi.

 

 

 

v/t/f: eH