Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 14. 11. 2012


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 6. do 12. 11. 2012 na šentjurski policijski postaji:
 
1. KAZNIVA DEJANJA – 7
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 3
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 8
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 0
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 3
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 21
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 154
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 1
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC -. 0
12. ZASEŽENIH VOZIL – 0

 

PREPIR MED ZNANCI

Dne 6. 11. je prišlo do prepira med znanci v bližnji okolici Šentjurja. Strasti so se razvnele tako močno, da so na pomoč poklicali policiste. Policisti so ugotovili, da je kršitelj žalil in se nedostojno obnašal do domačih zaradi starih sporov. Policisti so spor glede kršitve javnega reda in mira hitro pomirili, vendar pa spor zaradi katerega je prišlo do kršitve s tem ni bil rešen. Kršitelj je zagotovo spoznal, da bo moral spor rešiti na drugačen način, drugače bo lahko prejel še veliko plačilnih nalogov za plačilo globe.


PREPIR MED SOSEDOMA

V okolici Loke pri Žusmu sta se 7. 11. sprla soseda, ki si nista v najboljših med sosedskimi odnosi, saj eden drugemu grozita. Policisti so na kraju ugotovili, da si je tokrat eden izmed njiju zasluži posebno pozornost, zato so mu izdali plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru. Upajmo, da bo vsaj nekaj na hribu mir.

IZGUBILA DENARNICO

Policisti so 8. 11. prejeli prijavo kaznivega dejanja zatajitve, in sicer je občanka v trgovini v Šentjurju izgubila denarnico z nekaj denarja, bančnimi karticami in dokumenti. Neznanec je denarnico našel in si jo prilastil. Denarnico z vsebino bi moral najditelj vrniti oškodovanki oz. jo prinesti na policijsko postajo, kjer bi jo vrnili lastnici. Kdo je najditelj, policisti še ugotavljajo. Po končani preiskavi se bo najditelj moral zagovarjati na sodišču zaradi storitve kaznivega dejanja.

TATVINA DELOV

V noči na 9. 11. je neznani storilec v Stopčah pristopil do parkiranega bagra in iz njega odtujil zračni filter in dva vijačna pokrova. Kdo je storilec policisti še poizvedujejo.


NI PLAČAL VEČERJE

Dne 9. 11. je lačen gost v gostinskem lokalu v bližnji oklici Šentjurja naročil hrano in pijačo v vrednosti preko 60 EUR. Ko je bilo treba plačati, je gost izginil v neznano.

GOLJUF
V mesecu marcu je občan iz okolice Šentjurja od oškodovancev pobral denar in jim zagotovil, da jim bo uredil celoletne karte za fitnes. Ker oškodovanci kart do današnjega dne še niso prejeli, so pobiralca denarja prijavili policiji. Zoper osumljenega bodo policisti podali kazensko ovadbo.

TATVINA REG. TABLICE

Neznanec je 10. 11. v času, ko je bila voznica osebnega avtomobila v gostinskem lokalu v Šentjurju, iz vozila odtujil registrsko tablico CE KP 779 in jo popihal v neznano smer.

MARTINOV PRETEP

Policisti so bili 11. 11. obveščeni, da so obiskovalki prireditve v gostinskem lokalu v okolici Prevorja poškodovali vozilo. Do poškodbe na vozila je prišlo zaradi pretepa med več osebami, ko se je udeleženi v pretepu naslonil oz. udaril v vozilo oškodovanke. Ko so policisti prišli na kraj so se »razgreteži« že razšli. Kdo in zakaj se je pretepal in poškodoval vozilo, bo pokazala nadaljnja preiskava.

IZSILIL PREDNOST IN POBEGNIL

Dopoldan 12. 11. je voznik osebnega avta v Šentjurju izsilil prednost drugi voznici in s tem povzročil prometno nesrečo. Namesto, da bi nudil udeleženki podatke, je odpeljal s kraja. Njegov beg ni trajal dolgo, saj so ga policisti kmalu izsledili v Celju. Izdan mu bo plačilni nalog, zaradi izsiljevanja prednosti in pobega s kraja nesreče.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje

Slavko Mlakar 
Pomočnik komandirja PP