Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 28. 11. 2012


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 20. do 26. 11. 2012 na šentjurski policijski postaji:
 
1. KAZNIVA DEJANJA – 7
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 9
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 2
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 4
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 23
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 58
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 0
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 1
12. ZASEŽENIH VOZIL – 0

 

POBEGNIL S KRAJA NESREČE

Dne 21. 11. 2012 se je v Šentjurju pripetila prometna nesreča z materialno škodo, kjer je povzročitelj s kraja pobegnil. Zaradi hitre intervencije policistov je bil pobegli voznik izsleden že med vožnjo patrulje na kraj nesreče. Na kraju je bila pobeglemu vozniku izrečena globa zaradi nepravilnega prehitevanja, vožnje brez vozniškega dovoljenja, vožnje pod vplivom alkohola in pobega s kraja nesreče.

PRIJETA STORILCA

Pri opravljanju svojih rednih nalog je policijska patrulja 22. 11. v večernem času opazila kombinirano vozilo pri skladišču podjetja znanega podjetja v Šentjurju. Patrulja se je približala kraju in pri tem zalotila dva znanca policije, ki sta ravnokar izvrševala tatvino sodov iz inoxa. Dva sodčka sta že uspela spraviti v vozilo za več pa je zmanjkalo časa.

PRIPRLA SO JO VRATA VLAKA

Oškodovanka je 23. 11. v Šentjurju na železniški postaji vstopala na vlak. Še preden je uspela vstopiti so se vrata vlaka zaprla, vlak pa je pričel z vožnjo. Oškodovanka, ki ji ni uspelo popolnoma vstopiti na vlak, se je zunanji strani držala za vlak. Še sreča, da so odgovorni pravočasno opazili potnico in vlak ustavili. Zakaj je prišlo do take napake, bo pokazala nadaljnja preiskava.

ODTUJENI PRITRDILNI TRAKOVI

Preko noči na 23. 11. so neznanci v industrijski coni v Šentjurju iz parkiranega tovornega vozila odtujili nekaj pripomočkov za pritrjevanje tovora. Policisti storilce še iščejo.

POŠTARJA JE UGRIZNIL PES

V Gorici pri Slivnici je poštarja, ki je raznašal pošto, v nogo ugriznil pes za katerega njegov lastnik ni poskrbel za potrebno fizično varstvo. Lastnik psa bo moral plačati globo.

PROMETNA NESREČA

V petek, 23. 11., je v Primožu pri Šentjurju prišlo do prometne nesreče med voznico osebnega avtomobila in voznikom tovornjaka. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje po levi voznice osebnega avtomobila. Voznica je zaradi kršitve cestno prometnih predpisov prejela plačilni nalog za plačilo globe


PONOVNO NEPRIMERNO ZAVAROVAN PES

V Šentjurju je neprimerno zavarovan pes 23. 11. stekel za otrokom in ga pričel gristi za hlačnico. Lasnik bo prejel plačilni nalog za plačilo globe.

Policisti opozarjajo, da imajo v zadnjem času vse več prijav ugrizov psov oziroma prosto spuščenih psov, ki ogrožajo druge. Kot opozorilo navajajo, da je kazen za take kršitve tudi do 800 EUR. Zaradi tega lastnike psov naprošajo, da primerno poskrbijo za svoje ljubljence.

PROMETNA NESREČA

V Vrbnem je 23. 11. prišlo do prometne nesreče v kateri so bila udeležena tri vozila. Pri tem se je eden izmed udeležencev lahko telesno poškodoval. Povzročitelju, ki je nepravilno prehiteval in s tem povzročil prometno nesrečo, je bil izdan plačilni nalog za plačilo globe.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

V zgodnjem večernem času 24. 11. sta nepridiprava prišla do stanovanjske hiše v Primožu. Prerezala sta žično ograjo na zadnji strani hiše, nato pa na vzvod skozi pritlično okno vlomila v hišo. Storilca sta preiskala hišo in odtujila verižico z dragimi kamni, manšetne gumbe iz rumenega zlata in 20.00 evrov. Policisti zbirajo obvestila o dejanju in storilcih.

V zvezi s tem vse opozarjajo, da se na širšem območju Policijske uprave Celje pojavljajo vlomi v stanovanjske hiše. Vlomi se dogajajo v popoldanskem času, ko storilci na nekem območju opazujejo stanovanjsko hišo oz. naselje. Ko se prične tema, si za vlom izberejo stanovanjsko hišo, kjer se luči niso prižgale, kar je za njih znak, da ni nikogar doma in da lahko delajo brez skrbi.

V zvezi s tem vse naprošajo, da v primeru odhoda od doma (nakupi, obiski) pustite prižgano kako luč, kar bi storilce lahko odvrnilo od namena vloma. Prav tako vse naprošajo, da opazujejo okolico, saj so storilci nekje v bližini in imajo v primeru kontakta že pripravljene odgovore, da se jim je pokvaril avto, nekoga čakajo, … Pomembno je, da si zapišete oz. zapomnite registrsko številko vozila, znamko, sopotnike, smer vožnje in o tem obvestite policijo.

NASILJE V DRUŽINI

Policisti so 26. 11 . prijeli prijavo občanke, da mož nad njo izvaja nasilje. Zbrana so bila obvestila in nasilnežu izrečen ukrep prepovedi približevanja žrtvi. Svoje bo nasilnež moral povedati še na sodišču.

PIJANA IN ZMEDENA RAZGRAJALA

Policisti so bili 26. 11. v večernih urah obveščeni, da v enem od šentjurskih lokalov »pijana« ženska razgraja, razbija in moti druge goste, saj iz njihovih kozarcev pije njihovo pijačo. Kršiteljico so zaradi njenega psihofizičnega stanje odpeljali k zdravniku, ki je ugotovil, da je kršiteljica potrebna specialističnega zdravljenja, nakar je bila napotena v bolnico.

 


Po pooblastilu komandirja policijske postaje

Slavko Mlakar 
Pomočnik komandirja PP