Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 21. 11. 2012


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 13. do 19. 11. 2012 na šentjurski policijski postaji:
 
1. KAZNIVA DEJANJA – 6
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 5
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 4
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 1
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 2
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 25
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 52
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 2
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 0
12. ZASEŽENIH VOZIL – 0

POŠKODOVANA HARMONIKA

Dne 13. 11. je oškodovanka iz okolice Šentjurja sporočila, da je kupila harmoniko za katero ji je prodajalec zatrdil, da je inštrument v odličnem stanju, saj je še prejšnji dan na njo igral. Oškodovanka je nato ugotovila, da je kupila mačka v žaklju, saj je bila harmonika pokvarjena. Kako je potekal nakup oz. prodaja bosta morala udeležena povedati še na sodišču.

PREPOVEDAN PREDMET

V večernem času dne 14. 11. so policisti opravljali nadzor na počivališču Zima in pri tem ustavili osebni avtomobil tuje registracije. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da ima voznik s sabo prepovedan predmet – teleskopsko palico, ki mu je bila odvzeta in izdan plačilni nalog za plačilo globe.

SPOR MED SOSEDOMA

V okolici Šentjurja se je 16. 11. pripetil medsosedski spor. V njem je bil eden od udeleženih sosedov še posebej glasen in nesramen, tako da je bilo njegovo početje nevzdržno. Policistu so kršitelju izdali plačilni nalog za plačilo globe.

NASILEN PARTNER

Dne 18. 11. so bili policisti obveščeni o nasilnem partnerju, ki je izvajal nasilje nad svojo partnerko in ji grozil, da jo bo ubil, če bo njegovo nasilje prijavila. Policisti so nasilnežu izrekli prepoved približevanja, prav tako pa bo moral razloge za svoje dalj časa trajajoče nasilje do partnerke povedati še na sodišču.

KRŠILA JAVNI RED IN MIR

Policisti so bili istega dne obveščeni tudi, da je prišlo v gostinskem lokalu v okolici Šentjurja do spora med gosti v lokalu. Ugotovili so, da sta javni red in mir kršila mlajša ženska in mlajši fant. Za svoje početje sta si prislužila plačilne naloge za plačilo globe.

BIVŠI JO JE UDARIL

Dne 18. 11. je občanko iz okolice Šentjurja udaril bivši mož s katerim še živi pod isto streho. Ugotovljeno je bilo, da je občanka prejela udarec zaradi telefoniranja. Očitno je bivši še vedno ljubosumen. Za dejanje je prejel plačilni nalog za plačilo globe.

PONOVNO SPOR MED SOSEDI

Istega dne popoldan je prišlo do spora med sosedi v okolici Gorice pri Slivnici. Očitno sosed ni imel kaj početi in je brez razloga ozmerjal sosedo z neprimernimi žaljivkami. Za dejanje si je prislužil plačilni nalog za plačilo globe

POŠKODOVANA IGRALA

Dne 19. 11. so prejeli obvestilo o poškodbi igral na Grobelnem. Policisti so na kraju ugotovili, da so dejanje storili mlajši fantje. Kaj jih je privedlo do takega početja, bo pokazala preiskava.

TATVINA PLANIRNE DESKE

V času zadnjega tedna je neznanec v Zgornjih Slemenenah odtujil traktorsko planirno desko in 300 kg odpadne žice. Kdo so storilci policisti še poizvedujejo. 

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje

Slavko Mlakar 
Pomočnik komandirja PP