Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Petkina nedelja 2012 v Šentjurju (foto, video)


Matjaž Vodišek, Urban Sadek, Roman Rošer, Aleš Švab in Stane Žekar so člani ansambla Petka, ki so v nedeljo, 25. novembra 2012, v športni dvorani Osnovne šole Hruševec pripravili že 2. Petkino nedeljo, prireditev, za katero člani ansambla želijo, da bi postala tradicionalna. Sodeč po številnem občinstvu (dvorana je namreč bila polna do zadnjega kotička) in njegovih odzivih jim bo to zagotovo uspelo.

Dvourno prireditev, ki jo je povezovala Natalija Verboten, so člani Petke otvorili z Avsenikovo skladbo Na Golici. Gre za največkrat predvajano skladbo na svetu, ki si je tako prislužila tudi mesto v Guinessovi knjigi rekordov.  

 

 

Ansambel Petka, ki bo 8. januarja 2013 slavil 5. obletnico delovanja, se lahko pohvali s številnimi nagradami. Že samo v letošnjem letu so jih prejeli kar nekaj; na Ptujskem festivalu so namreč prejeli kar dve nagradi. Pesem Srčni muzikant, ki jim je ravno tam prislužila nagrado za najboljše besedilo, so zaigrali v začetnem delu prireditve, sledila pa je pesem Čista petka, ki je med drugim tudi mesečna zmagovalka oddaje S pesmijo našo ene od slovenskih radijskih postaj. 

 

Za Petko so oder zavzeli postavni mladeniči z Dolenjske. Gre za ansambel Nemir, ki se je s Petko spoznal na letošnjem Ptujskem festivalu. Zbrani publiki so zapeli in zaigrali pesmi Se ujeti ne pustim in Na sipinah. Nato so se jim pridružili člani Petke in skupaj so “urezali” pesem Za spogledljivko, ki jo v originalu izvaja ansambel Toneta Rusa, za to priložnost pa jo je (kot tudi mnogo ostalih pesmi v tem večeru) priredil klarinetist ansambla Petka, Matjaž Vodišek.

Ansambel Petka je nato nadaljeval z drugim sklopom pesmi. Zaigrali so Všeč si mi, ki je prav tako bila mesečna zmagovalka zgoraj omenjene radijske oddaje, Slakovo Noč na morju  ter Od petka do petka, nato pa so oder prepustili Veri & Originalom. Slednji so občinstvo očarali z valčkom Vedno je lepša in mlajša nekje, nato pa je Vera mikrofon zamenjala za saksofon v skladbi Aligator polka. Po tej skladbi sta pevca prej omenjene zasedbe, Vera Šolinc in Luka Juteršek, s člani ansambla Petka zapela še Avsenikovo Čez zelene trate.  

 

 

Sledil je nastop Alfija Nipiča, s katerim je občinstvo najprej prepevalo vsem dobro znan Silvestrski poljub, pesem, ki jo Alfi prepeva že 42 let, kot je sam povedal, nato so se mu na odru pridružili člani Petke in skupaj so zaigrali in zapeli še znani Slovenija, odkod lepote tvoje in Slovenci. Da pa ansambel Petka zelo dobro izvaja tudi instrumentalne skladbe, so člani dokazali v Avsenikovih skladbah Pastirček in Proti jutru.

Nato so oder zavzeli mladeniči, ki imajo verjetno “najnevarnejše ime” daleč naokoli. Gre za skupino Gadi, ki prihaja z okolice Ljubljane. Občinstvo, predvsem ženski del, so očarali s svojima največjima uspešnicama Poslovni oglas in Malo, malo še. Potem so se jim na odru pridružili gostitelji večera, člani ansambla Petka, in skupaj so zapeli Irgoličevo Domovino.  

 

Sledil je nastop na slovenski narodno-zabavni glasbeni sceni trenutno najbolj prepoznavnega in zaželenega ansambla, Modrijanov, ki so publiko prevzeli s svojima Daj mi poljub in Kiss me.  

Najbolj napet trenutek za vse poslušalce je zagotovo bilo nagradno žrebanje vstopnic. Ansambel Petka je podelil tri nagrade, glavna je bila igranje ansambla Petka v vrednosti 1000 evrov.

Ansamblu Petka so se na odru zopet pridružili člani ansambla Modrijani in skupaj so zaigrali in zapeli pesmi Ti moja rožica in Čista petka.

 

 

 

Člani ansambla Petka so prireditev želeli zaključiti z Avsenikovo Na avtocesti, vendar je bil aplavz publike tako močan, da so morali zaigrati še dodatek, še eno Avsenikovo, tokrat Na Robleku, pevsko jim je “pomagalo” vso občinstvo v dvorani.

Vabljeni k ogledu bogate fotogalerije(KLIK)!

v/t/f:Dejan Hribernik(KB)