Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

3. 12.: Jasnejša vremena za rogaške steklarje?


Šestdeset let je minilo, odkar je v Rogaški Slatini prvič zagorelo v steklarski peči, in štirideset let, odkar se je v tamkajšnjo šolo vpisalo prvih 45 učencev – bodočih steklarjev. Delavci Steklarne Boris Kidrič in Steklarske šole so se odločili oba jubileja proslaviti skupaj. Tako so praznik republike združili s praznikom rogaških steklarjev.

Danes je Steklarna Boris Kidrič vzoren 2200-članski delovni kolektiv, ki uspešno kljubuje pogosto nerazumljivim ukrepom tekoče ekonomske politike na področju odnosov s tujino. Ukinitev deviznih računov in odvzem razpolagalne pravice za devizami, tečajna politika, ki ne sledi inflaciji, izvozne spodbude, ki prihajajo z nekajmesečno zamudo, – vsi ti nesmisli navdajajo naše izvoznike z dilemami, koliko so tej državi konvertibilne devize res potebne.
V 40 letih se je v Rogaški Slatini izšolalo več kot 1500 steklarjev, od steklopihalcev, brusilcev, stekloslikarjev do tehnikov. Prihodnje leto načrtujejo v Steklarni pomembno naložbo v rekonstrukcijo, modernizacijo, razširitev proizvodnje, izboljšanje kakovosti in zmanjšanje porabe energije.

Novi tednik, 3. 12. 1987