Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

17. 11.: Prijateljske vezi s Temerinom


Polni prijetnih vtisov so se nedavno tega vrnili v Šentjur predstavniki te občine, ki so se nekaj dni mudili na obisku v prijateljski občini Temerin v Vojvodini.
Stike med tema dvema občinama so pravzaprav navezali brigadirji, ki so letos sodelovali v MDA Kozjansko. Njihova brigada »Petefi« je bila tudi udarna in dobila je najvišje priznanje za delo.

Temerinska in šentjurska občina sta si po velikosti in številu prebivalcev precej podobni. Sorodni pa so tudi interesi obeh občin po dobrem in prijateljskem sodelovanju.

Delegacija šentjurske občine si je ogledala nekatere njihove industrijske obrate. Njihovo podjetje Javor zdaj že sodeluje s sorodno industrijo Bohor iz Šentjurja. Želijo, da bi v prihodnje navezali stike še s Kmetijskim kombinatom Šentjur. Šentjurčani so v Temerinu prisostvovali tudi slavnostni seji tamkajšnje skupščine. Kot zanimivost velja povedati, da tam vsaka seja poteka v madžarščini, saj kar 50 odstotkov temerinske občine naseljujejo Madžari. Prijateljske vezi med občinama bo utrdil obisk predstavnikov Temerina v Šentjurju in sicer prihodnje leto.

Novi tednik, 17. 11. 1977