Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tenis: 21. odprto in prvo otroško prvenstvo Kozjega


 

Člani Tenis kluba Kozje so prejšnjo soboto vendarle uspeli izpeljati tradicionalno, že enaindvajseto Odprto prvenstvo Kozjega v tenisu na katerem je že osmo zmago slavil Blaž Hartl.

Tenis klub Kozje odprto prvenstvo neprekinjeno organizira že od leta 1992 in letošnje, 21. prvenstvo je bilo predvideno na prvi septembrski dan, vendar je bilo zaradi obilnega dežja prestavljeno za štiri tedne. Na zadnjo soboto v septembru pa so ga le uspeli izpeljati. V Športnem parku Kozje se je zbralo 14 tekmovalcev, kar je sicer precej manj, kot bi jih bilo v prvotnem terminu.

Poleg domačih tekmovalcev so nastopili še tekmovalci iz Brestanice, Šentjurja, Ponikve, Krškega in Petrovč. V zaključne boje so izmed prvih štirih z lanskega prvenstva, uvrstili trije, med njih pa se je uvrstil še novinec Rok Gradišnik s Ponikve, ki je v prvem krogu izločil lani tretjeuvrščenega Mateja Soka. Rokov nasprotnik v polfinalu je bil Branko Recko iz Šentjurja, ki je bil polfinalist na turnirju v Kozjem že osmič zapored in se je še petič uvrstil v finale. V drugem polfinalu sta se pomerila stara znanca, domačin Blaž Hartl in Aleksander Recko iz Šentjurja. Ponovno je bil boljši Blaž, Aleksander pa je zaradi zdravstvenih težav predal tekmo za tretje mesto proti Roku Gradišniku, ki je tako že v svojem prvem nastopu v Kozjem prišel do pokala za tretje mesto. V finalu pa smo ponovno gledali obračun Blaža in Branka, ki sta se v finalu pomerila že četrtič in še četrtič je bil boljši Blaž Hartl, ki je ta na način osvojil še svojo osmo zmago na odprtih prvenstvih Kozjega.

V odmoru pred polfinalnimi in finalnimi tekmami so si gledalci lahko ogledali še finalne tekme poletnih teniških turnirjev Kozjega za mlajše kategorije. Najboljši trije iz vsake kategorije so po zaključku prvenstva prejeli medalje in sicer: v kategoriji do devet let – mini tenis je končno zmago osvojil Leon Geršak, drugi je bil Lan Gradišek in tretji Miha Švajger. V kategoriji do enajst let – midi tenis je zmagal Dejan Zorenč, drugi je bil Primož Klavžar in tretja Nika Gradišek. V kategoriji do trinajst let v tenisu je zmagal Dejan Zorenč, druga je bila Špela Klavžar in tretji Primož Klavžar, v kategoriji do petnajst let pa je zmagal Boris Bezamovski, drugi je bil Rok Perčič in tretji Dejan Zorenč. (R.G.)

 

Prvo otroško odprto teniško prvenstvo v Kozjem

Dan po enaindvajsetem odprtem prvenstvu Kozjega v tenisu je Tenis klub Kozje v sodelovanju z ABH šport pripravil še prvo Otroško odprto prvenstvo Kozjega v tenisu.

Tenis klub Kozje sicer že zadnjih nekaj let organizira turnirje mlajših kategorij za člane svoje teniške šole, tokrat pa so pod vodstvom trenerja Blaža Hartla, pripravili še prvo Otroško odprto prvenstvo Kozjega, ki so se ga poleg domačih tekmovalcev udeležili še mladi igralci iz teniških klubov Šentjur, Celje in Krško. Tekmovanje so pripravili v treh starostnih kategorijah in sicer združeno za fante in dekleta. V najmlajši kategoriji, kjer so igrali mini tenis, so nastopili le domači tekmovalci, zmagal pa je Leon Geršak, drugi je bil Lan Gradišek in tretji Miha Švajger. Nekoliko starejši so nastopili v kategoriji midi tenis. Tudi tu je zmaga ostala doma, zmagal je Dejan Zorenč, drugi je bil Grega Sevšek (TK Krško), tretji pa še en domači tekmovalec Matic Bezamovski. Najbolj zanimiva, številčna in kvalitetna je bila tretja kategorija, tenis do trinajst let. Če so v prvih dveh kategorijah prevladovali fantje, pa so bila tu dekleta bistveno uspešnejša. V polfinale sta se namreč uvrstili po dve tekmovalki iz teniških klubov Celje in Šentjur. Uspešnejši sta bili članici TK Celje od katerih je v finalu Maruša Plank premagala Hano Dolar. Tudi obračun za tretje mesto je bil klubski, v tekmi dveh članic TK Šentjur je Urška Arzenšek ugnala Tinkaro Kovač.

Najboljši trije v vsaki kategoriji so dobili kristalne pokale, ki jih je doniralo podjetje Štus Design in praktične nagrade, ki sta jih prispevala Motel Ribnik Kozje in Tenis klub Kozje. Prvo Otroško odprto prvenstvo Kozjega v tenisu je lepo uspelo, tekmovanja ni zmotilo tudi nekaj kapljic dežja in ogledali smo si lahko zanimive in kakovostne teniške dvoboje, kar je verjetno garancija, da bo prvenstvo ostalo tudi v prihodnjih letih in postalo tradicionalno. (R.G.)