Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Srečanje ob dnevu starostnikov v Domu upokojencev Šmarje (video)


Pri torek v mesecu oktobru je minil v Domu upokojencev Šmarje precej nevsakdanje. V okviru mednarodnega dneva starostnikov, ki se obeležuje 1. oktobra, so se zaposleni odločili, da se tudi letos ponovno zbližajo s svojimi varovanci in njihovimi svojci, kakor so to storili že leto poprej.  

Leta 1990 je generalna skupščina Združenih narodov razglasila 1. oktober kot mednarodni dan starostnikov z namenom, da se promovira spoštovanje in skrb zanje. Ta dan pa postaja vse pomembnejši, saj je vedno več starejših ljudi. Po zadnjih podatkih naj bi po letu 2010 v Sloveniji delež starejših zrasel na vsaj 16,5%, kar je 1,5% prirastek v sedmih letih. 

Z istim namenom, kot je bil razglašen mednarodni dan, so v Domu upokojencev pripravili skupno popoldansko druženje njihovih stanovalcev s svojcev. Dan je minil prehitro, a so ga s smehom in pogovorom dodobra zapolnili. 

 

Veliko obiskovalcev se je srečanja udeležilo že lansko leto, vsi pa pravijo, da so sami z organizacijo izjemno zadovoljni. Njihovemu mnenju se pridružujejo tudi stanovalci, kar dokazuje, da se je trud, ki so ga vložili v ta projekt. 

 

 

V spodnjem pogovoru z delavno terapevtko Franjo Ubiparipović lahko izvete, kako si prišli do ideje tega srečanja, kakšni so občutki stanovalcev in še več.  

 

 

t/f/v: ŠR