Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Snežno neurje na območju občine Šentjur povzročilo mnogo preglavic


V noči iz petka na soboto, 28. oktobra 2012, je tudi območje Občine Šentjur zajelo močno neurje z dežjem, ki je prehajalo v sneg. Največje težave je povzročilo polomljeno drevje, zaradi katerih je bil promet oviran ali povsem prekinjen na številnih cestah.

Na teren so v nedeljo ob 4. uri zjutraj odšli delavci JKP Šentjur, ki so plužili ceste ter odstranjevali manjše veje oziroma kar je bilo mogoče, ob 5. uri so jim sledili gasilci večine šentjurskih prostovoljnih gasilskih društev (Gasilska zveza Šentjur), ki so do 14. ure vzpostavili prevoznost na večini cestnih povezav. Na terenu je bilo 80 gasilcev, ti so s pomočjo prostovoljcev, domačinov s kmetijsko mehanizacijo razžagali in odstranili okoli 2.000 večjih dreves.  

Na Cesti Kozjanskega odreda (pod Rifnikom) je večja skala priletela s pobočja in prebila streho gospodarskega objekta.  Na cesti proti Loki pri Žusmu so gasilci reševali tri osebe iz dveh vozil, ki so jih padajoče veje vkleščile v avtomobile, poškodovanih na srečo ni bilo. Na več območjih je bila motena oskrba z vodo in z električno energijo.

Včeraj, v nedeljo zvečer, so se gasilci vrnili na teren in nadaljevali z delom ter čiščenjem, dokler to zaradi prehudega sneženja ni postalo tvegano. Sneženje je v noči na danes večinoma ponehalo, ceste so razen na treh odsekih, kjer bodo ekipe z delom ter odstranjevanjem dreves nadaljevale čez dan, prevozne. Danes (ponedeljek, 29. oktober) čez dan na območju Občine Šentjur zaradi del oziroma odprave posledic ponekod še pričakujemo motnje pri oskrbi z električno energijo in vodo.

Po prvih grobih ocenah Štaba civilne zaščite Občini Šentjur (župan občine Šentjur mag. Marko Diaci, poveljnik štaba civilne zaščite Igor Gorjup, namestnik poveljnika štaba Jernej Tisel, poveljnik Gasilske zveze Šentjur Martin Cmok), ki se je sestal v nedeljo v večernih urah, je v snežnem neurju na območju Občine Šentjur na lokalnih cestah in javnih poteh nastalo za dobrih 100 tisoč evrov škode.