Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 3. 10. 2012


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 25. 9. do 1. 10. 2012 na naši policijski postaji:
 

1. KAZNIVA DEJANJA – 5
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ-  5
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 0
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 27
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 56
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 1
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 0
12. ZASEŽENIH VOZIL – 0

 

HRUP V STANOVANJU

Policisti so 25. 9. prejeli obvestilo, da se v blokovskem stanovanju povzroča prekomeren hrup zaradi uporabe sobnega kolesa. Policisti smo kolesarja opozorili in napotili k počitku.

POŠKODOVANO VOZILO
Neznani storilec je v okolici Prevorja z neznanim trdim predmetom porisal osebni avtomobil. Kdo je junak, ki je dejanje storil, policisti poizvedujejo.

PROMETNA NESREČA

V Gorici pri Slivnici se je 26. 9. pripetila prometna nesreča z materialno škodo. Voznika sta se na kraju sama dogovorila, zato so policisti odstopili od ogleda prometne nesreče.


POZABIL PLAČATI NATOČENO GORIVO

Na bencinski črpalki v Dramljah je 27. 9. neznana oseba v osebni avtomobil znamke Ford Mondeo natočila gorivo in s kraja odpeljala. Še preden je odpeljala, pa je pozabila plačati gorivo. Kdo je pozabil plačati gorivo, bodo ugotovili policisti, saj je bencinska črpalka opremljena z video nadzorom.


TUDI POZABIL PLAČATI GORIVO

Naslednji dan se je pozabljivec pojavil tudi na bencinski črpalki v Šentjurju, kjer je v vozilo znamke Renault Megan natočil gorivo, se usedel v vozilo in brez plačila goriva odpeljal. Tudi v tem primeru je voznika posnela video nadzorna kamera. Kaj je voznika privedlo do take pozabljivosti, bo povedal na sodišču.

ODTUJIL LESTVI

Za sedaj še neznani storilec je do 29. 9. izvršil tatvino dveh aluminijastih lestev izpod kozolca v Šentjurju. Kdo je novi lastnik lestev, policisti še poizvedujejo.

GLASNA GLASBA

Pozno zvečer oziroma po 23. uri dne 29. 9. so bili policisti obveščeni, da je v lokalu v Šentjurju glasna glasba, ki moti okolico. Policisti so na kraju ugotovili, da je bil dejansko kršen javni red in mir in bodo povzročitelju hrupa izdali plačilni nalog za plačilo globe.

ZAPELJAL S CESTE

V okolici Šentjurja je voznik v nočnem času dne 30. 9. zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča trčil v prometni znak in ga poškodoval. Zaradi povzročitve prometne nesreče je bil vozniku izdan plačilni nalog za plačilo globe.

VOZIL NA PREKRATKI VARNOSTNI RAZDALJI

V okolici Šentjurja se je ob 14.30 uri dne 30. 9. zgodila prometna nesreče zaradi prekratke varnostne razdalje voznika, ki je trčil v pred sabo vozeče vozilo. Ob tem so se lahko telesno poškodovale tri osebe. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog za plačilo globe.

SPOR MED ZNANCI

Policisti so bili dne 30. 9. obveščeni, da sta se preko noči sprla znanca. Ob tem je eden izmed njiju drugega udaril po obrazu. Za svoje dejanje si je prislužil plačilni nalog za plačilo globe.

VOZIL POD VPLIVOM ALKOHOLA IN BREZ VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti so v okolici Šentjurja ustavili voznika, ki je z svojo vožnjo kazal na znake vožnje pod vplivom alkohola. Ob preizkusu je bilo ugotovljeno, da je krepko pogledal v kozarec, saj je rezultat pokazal krepko preko dovoljene mere. Policisti so ugotovili, da je voznik vozil tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Voznik je za kršitve prejel plačilni nalog za plačilo globe.


TATVINA PLOŠČ POD IGRALI

Dne 1. 10. so prejeli obvestilo, da je neznanec preko vikenda iz ograjenega prostora vrtca na Ponikvi odtujil gumijaste varovalne podloge, ki so nameščene pod igrali. Policisti za storilcem poizvedujemo.

 


VLOM V STANOVANJE

V jutranjem času 1. 10. je neznanec vlomil v stanovanje stanovanjskega bloka v Šentjurju in odtujil gotovino. Kdo se je ta čas zadrževal v bloku, policisti še poizvedujejo.


PRETEP

V poznem ponedeljkovem večeru sta se v lokalu v Šentjurju sprli zaposleni tako, da so pele pesti. Udeleženki pretepa sta prejeli plačilne naloge za plačilo globe.


NAJDEN AVTOMOBILSKI KLJUČ

V Šentjurju je bil najden ključ vozila FIAT, če ga kdo pogreša, se nahaja na naši policijski postaji.

 

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje

Slavko Mlakar
Pomočnik komandirja PP