Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 30. 10. 2012


Tatvina denarnice

26.10.2012, ob 13:20, so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni, da je neznani storilec v trgovini v Rogaški Slatini odtujil denarnico. Policisti so takoj pričeli zbirati obvestila, pri čemer so kmalu ugotovili storilca dejanja in pri njemu tudi našli odtujeno denarnico z vso vsebino. Denarnica je bila vrnjena oškodovanki. Zoper storilca tatvine bodo policisti podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

Glasna glasba

28.10.2012, ob 1:35, so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o glasni glasbi v lokalu v Rogaški Slatini, ki je okoliške prebivalce motila pri nočnem počitku. Policisti so na kraju ugotovili, da se iz lokala dejansko sliši glasna glasba. Zaradi kršitve določil zakona o varstvu javnega reda in miru bodo policisti izvedli postopek o prekršku zoper lastnika lokala.

Vlomili v trafo postajo

Policisti PP Rogaška Slatina so bili 29.10.2012 obveščeni, da je neznani storilec v času vikenda vlomil v razdelilno trafo postajo v lasti Elektra Celje v Sečovem. V trafo postaji je neznanec prevrnil transformator in iz njega odtujil bakreno navitje, v vrednosti med 7.000 in 8.000 EUR. Policisti so takoj opravili ogled kraja dejanja in zbrali prva obvestila. Med zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da so v času storitve kaznivega dejanja policisti PP Šmarje pri Jelšah pri kontroli cestnega prometa ustavili in kontrolirali dva moška, ki sta v vozilu prevažala odtujeno navitje. Ker nista znala pojasniti, od kje imata sporno bakreno navitje, so jima ga policisti zasegli. Zoper storilca bodo policisti podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

 

 

                                                          Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                           policijski inšpektor I