Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 16. 10. 2012


Požar

V noči iz 11.10.2012, na 12.10.2012, so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o požaru na gospodarskem poslopju v Rogaški Slatini. Požar so gasili gasilci iz Rogaške Slatine. V požaru je zgorelo celotno ostrešje gospodarskega poslopja. Z opravljenimi razgovori in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je lastnik ta dan, v popoldanskem času, kuril v kotlu, ki ga je imel postavljenega pod gospodarskim poslopjem. Pri tem se je ogenj iz kurišča kotla razširil na objekt. V požaru je nastala materialna škoda za cca 18.000 EUR. O dogodku bodo policisti napisali poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami

13.10.2012, v jutranjem času, je na cesti Rogatec – Žetale prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena dva osebna avtomobila. Do nesreče je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo voznice osebnega avtomobila, ki je zaradi tega trčila v nasproti vozeči osebni avtomobil. V udeleženem vozilu se je voznica lažje telesno poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v Bolnišnico Celje. Povzročiteljici prometne nesreče so policisti izrekli globo zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa.

Ilegalno čez državno mejo

14.10.2012, v večernem času, so policisti PP Rogaška Slatina obravnavali 7 tujcev, državljanov Rusije (Čečenije), ki so ilegalno prestopili državno mejo iz R Hrvaške v R Slovenijo med Rogatcem in Dobovcem. Policisti so ugotovili, da jih je po hrvaški strani do meje pripeljal neznanec z vozilom, nato pa jih je napotil čez reko Sotlo v Slovenijo. Tujci, med katerimi so bili trije odrasli in štirje otroci, so bili po postopku izročeni policistom R Hrvaške.

 

 

                                                          Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                           policijski inšpektor I