Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na prvem srečanju – tapkanje


V četrtek, 4. oktobra 2012, se je na Ljudski univerzi Šentjur pričelo novo šolsko leto za udeležence Univerze za 3. življenjsko obdobje. Pika Rajnar, AAMET certificirana predavateljica, je predstavila EFT metodo tapkanja. Tapkanje je stimulacija določenih akupresurnih točk z rahlim dotikanjem prstov in je tehnika za doseganje čustvene svobode. Metoda nam pomaga na različnih ravneh našega življenja, ali, kot je dejala predavateljica – osvobaja nas energijskih vozlov, kot nam krtača pomaga očistiti vsako površino, ki se je lotimo. Naše življenje je pogosto borba s časom in z zahtevami, ki nam jih postavljajo tako drugi kot mi sami. Da bi živeli harmonično življenje, se moramo osvoboditi starih travm in energijskih vzorcev.

Udeleženci, ki so se v velikem številu udeležili prvega srečanja, so z zanimanjem navdušeno poslušali uvodno razlago. Sledil je praktični del z vajami, pri katerem so z veseljem uspešno sodelovali.

Predavateljica je znala tudi na veder način predstaviti posamezne vaje in tako poskrbela za smeh in zabavno vzdušje. Vsi so morali na začetku spiti vodo, saj tapkanje povzroča v telesu reakcijo, ki se kaže v obliki zehanja. To se je nekaterim res dogajalo, vendar kljub zehanju nikomur ni bilo dolgčas.

Zadovoljni so odhajali s prvega srečanja Univerze za 3. življenjsko obdobje, v pričakovanju naslednje četrtkove delavnice, kjer jim bosta čebelarja predstavila apiterapijo in zdravilne učinke čebelarskih izdelkov. Srečanje bo vodila čebelarska mojstrica čebelarstva Medokošt.

Jože Zupanc