Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Lintvarjev kostanjev piknik in družabno srečanje ljubiteljev natančnega pristajanja v Loki pri Žusmu


Dnevi so vse krajši, narava se je odela v prekrasne jesenske barve, zadnji topli sončni žarki pa nas vabijo, da se jim prepustimo. V takšnih okoliščinah so se člani Društva jadralnih padalcev Lintvar in predstavniki nekaterih drugih padalskih klubov v nedeljo dobili v Loki pri Žusmu, kjer jih je sicer sprejelo megleno jutro.

Locirali so se pri gasilskem domu, kjer so jim rade volje posodili nekaj miz in klopi. Skupaj se je zbralo približno 40 simpatizerjev jadralnega padalstva, ki so se kaj hitro podali na bližnje vzletišče na Žusmu, od koder so že pred 12. uro poleteli prvi jadralni padalci, ki so si tokrat za izziv zadali, da pristanejo čim bližje v naprej postavljeni točki, tako imenovani piki.

Ker jim bil naklonjen tudi veter, so do tretje ure izpeljali dve seriji skokov, tako da je srečanje iz skoka v skok postajalo bolj napeto. Pritegnilo je tudi tiste, ki se v natančnem pristajanju še nikoli niso pomerili. Številni padalci so privabili tudi naključne mimoidoče in na prijalnem prostorju je bilo vse popoldne pestro. Verjetno bi se boj bil vse do teme, a so tudi prazni želodci zahtevali svoje. Omamni Jožetovi čevapčiči so nasitili še tako lačne, Andrej Grajžl je poskrbel, da so se prisotni posladkali s kostanji, spet drugi so si za sladico postregli s čudovitim pecivom klubske slaščičarke Manje.

Pozno popoldan je padla odločitev, da izpeljejo še zadnjo serijo v natančnosti pristajanja. Medtem, ko so se eni merili v tem, kdo bo pristal bližje piki, sta druga dva letela z ultra lahkim letalom, in sicer sta bila to lokalni pilot Slavko Kolar s potnikom Simonom Vogrincem. Nebo nad Loko je to nedeljo vsekakor zaživelo in se prav tako kot narava odelo v prečudovite barve. Upati je, da bo še večkrat tako.

Šele v mraku so se vsi spet v polnem številu zbrali pri gasilskem domu, kjer je bilo znova najti kaj za pod zob, zaigrala pa je tudi Grajžlova harmonika. Ob klepetu in prepevanju se je druženje zavleklo v noč, snovali so se novi podvigi in drugi načrti. Vsi sodelujoči so prejeli prektične nagrade, pri DJP Lintvar pa se zahvaljujejo Krajevni skupnosti Loka pri Žusmu in njenemu gasilskemu društvu, Slavku Kolarju, ki je Simona Vogrinca ponovno popeljal med oblake in opravil večino pogovorov z gasilskim društvom, Mojemu mesarju Jožetu, ki je priskrbel vse za peko čevapčičev in Andreju Hvalcu, brez katerega ne bi bilo čudovitih praktičnih nagrad.

Žusem, vidimo se kmalu!

DJP Lintvar