Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Celje: Koncert Noč Modrijanov 2012 (foto, video)


V četrtek, 25. oktobra 2012, je ansambel Modrijani v polni celjski dvorani Golovec skupaj s številnimi nastopajočimi gosti pripravil prvo od letošnjih dveh Noči Modrijanov.

V triurnem koncertu, ki ga je povezoval Smiljan Greif, pa niso prepevali zgolj nastopajoči na odru, temveč tudi vsi obiskovalci v do zadnjega kotička polni dvorani.

Modrijani Blaž, Franjo, Peter in Rok so Noč Modrijanov, ki je bila že 12. po vrsti in je bojda že prerasla v največji narodno-zabavni dogodek v Sloveniji, otvorili s pesmijo Slovenec sem v “a capella” izvedbi. Da je bila otvoritev bolj svečana, pa je poskrbela Bobnarska skupina laške pihalne godbe.

 

Že v samem začetku koncerta so Modrijani zaigrali in zapeli “slavno” Rožico in tako že v začetku na noge dvignili številno občinstvo. Sledila je pesem Ti nisi taka, pri kateri so Modrijane instrumentalno spremljali Okrogli muzikanti. Sledili so različni venčki viž; v prvem od slednjih so Modrijani zapeli in zaigrali skupaj z ansambli Spev, Naveza, Nemir, Vikend, Iskricami, Zapeljivkami in Navihankami. Sledil je “venček zapeljivih”, v katerem so Modrijani in Gadi družno izvedli pesmi, kot so Dve ljubici, Poslovni oglas, Bog te živi, Pojdi z njim, Če nočeš biti sama in Malo, malo. Nato se je Modrijanom na odru pridružil Alfi Nipič, legenda slovenske narodno-zabavne glasbe, in skupaj so zapeli zimzeleno Mladi kot smo nocoj. Sledila je polka Pomigaj malo v izvedbi Modrijanov ob plesni spremljavi mičnih plesalk iz Plesnega mesta, nato pa “venček podoknic”, za katerega brata Franjo in Peter pravita, da bi morda lahko Blažu, ki je v ansamblu še edini samski, pomagal “ujeti kakšno dekle”.

 

Ko se je Modrijanom na odru pridružil Dejan Vunjak, sin pokojnega Brendija, so na noge skočile prav vse obiskovalke v dvorani. Skupaj so zapeli nekaj Brendijevih uspešnic. Za njim so z Modrijani nastopili še ansambel Toneta Rusa, Carinthia Sextet in ansambel Saša Avsenika, ki je zaigral “venček Avsenikovih” po izboru Modrijanov. Modrijani se na vsaki Noči Modrijanov spomnijo kakšnega preminulega znanega izvajalca slovenske narodno-zabavne glasbe in tudi tokrat ni bilo nič drugače. Ob spremljavi Vere (Šolinc) in Originalov ter pevk Klare Lorger (ans. Vihar), Urške Klobučar (ans. Petra Finka), Marine Klinc Oset (ans. Mira Klinca), Nuše Derenda ter Dam domače glasbe so Modrijani letos pripravili “venček Kovačičevih”. Nato je občinstvo v naslednjem venčku prisluhnilo Modrijanom ter ansamblom Mladi Dolenjci, Toneta Rusa, Novi Spomini, Stanka Petriča ter Filipu Kranjcu, Ivanu Hudniku in Franciju Reberniku. Sledilo je manjše presenečenje, voditelj koncerta Smiljan Greif je namreč “uradno” obleko zamenjal za narodno nošo in raztegnil meh. Zaigral je skupaj s Franjom, Petrom, Bojanom Lugaričem, Damirjem Tkavcem, Karlijem Gradišnikom, Zoranom Zorkom, Jožetom Galičem, Brankom Novakom in Jožetom Burnikom. Ob zgolj nekaj pritiskih na klavirske tipke je dvorana takoj vedela, da za klavirjem v stranskem delu dvorane sedi Jan Plestenjak. Ta je skupaj z Modrijani zapel svojo Pustil ti bom sanje in V dolini tihi, med tem časom pa se je na glavnem odru že pripravila zasedba Čuki, ki je nato nastopila z Modrijani.

 

V sklepnem delu je občinstvo slišalo še “venček s Fanti s Praprotna”, venček “grand finale”, v katerem so ob spremljavi ansambla Petka zapeli vsi nastopajoči, na koncu pa so Modrijani zbrane v dvorani še enkrat počastili z Rožico.

 

Intervju z Anjuško Ivanušič, vodjo fan cluba Modrijanov

V letu 2013 pa vas Modrijani pričakujejo na Noči Modrijanov v Portorožu.

Dvema našima obiskovalcema pa, skupaj z Modrijani, podarjamo posebno darilo – 2 brezplačni enoletni članarini za Fan Club Modrijanov, s katerim lahko uveljavljate številne popuste, prejeli pa boste majico z logotipom Modrijanov in poseben CD z njihovimi največjimi hiti.

Letna članarina sicer znaša 15€.

Za brezplačno članarino kandidirate z izpolnitvijo obrazca na Polovička.si (klik!). V sredo, 7. novembra bomo med vsemi prijavljenimi izžrebali 2 dobitnika, ki bosta o nagradi obveščena po e-pošti.

Vabimo pa vas še k ogledu bogate fotogalerije z Noči Modrijanov, ki jo objavljamo na Celje.info (klik!)

t,f,v: Dejan Hribernik (KB)