Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

2. ribiško druženje na Hotunju ob Mastenovih ribnikih


Minulo soboto je potekalo 2. Ribiško druženje ob Mastenovem ribniku na Hotunju, mimo katerega poteka tudi znamenita »Pot treh velikih Ponkovških mož« . Zbralo se je okoli trideset ribičev iz Hotunja, Šentjurja, Šmarja in Celja. Tekmovanje je potekalo od 8.00 ure do 15.00 ure.

Ribiči so seveda vztrajno opazovali plovce in njihovo premikanje po vodni površini. Sreča jim je bila naklonjena. Ujeli so kar nekaj rib, nekatere pa so se izmuznile tudi iz trnka ali pa kar iz obale. Najdaljša riba je merila 54 cm, to so bili predvsem krapi.

Ob zaključku so bili ribiči zelo zadovoljni z ulovom in druženjem. Najboljši so prejeli pokale v trajno last. Za organizacijo druženja je poskrbel Davor Vrečko. Lastniku Marjanu Mastenu so se zahvalili, da so lahko koristili njegov ribnik za uživanje v ribolovu in neokrnjeni naravi.

 

Sedaj se zastavljajo številna vprašanja, med drugim tudi ali bo uspelo mlademu kmetu, da zaživi ribiški turizem na kmetiji? Ali bodo občinske oblasti prisluhnile predlogom dopolnitve OPPN, katere so prejeli iz KS Ponikva in je v konkretnem primeru osnovni pogoj za začetek dopolnilne dejavnosti? Ogromno bo še če-jev, za katere ribiči upajo, da bodo kmalu dobili svoje odgovore. 

 

Besedilo in foto: Janko Pušnik