Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogatcu v svoj namen predali novo nogometno igrišče z umetno travo (foto in video)


Zadnji letošnji poletni petek je v Športnem parku v Rogatcu potekalo slavnostno odprtje novega pomožnega nogometnega igrišča z umetno travo. Obenem pa je bilo prav odprtje igrišča sklepno dejanje v sklopu letošnjega praznika občine Rogatec, ki se tradicionalno vsako leto prične konec avgusta in se konča priti koncu septembra. 

Športni park Rogatec je tisto pravo podobo pridobil v zadnjih treh letih, ko so se vrstile pridobitve in se je vse bolj razvijal in rasel. Leta 2009 so v Športnem parku Rogatec v svoj namen predali novo športno dvorano, nato so zgradili igrišče za odbojko na mivki in malo nogometno igrišče z umetno travo, nato so zgradili veliko nogometno igrišče z naravno travo, ciklus pa zaključili z izgradnjo zadnje pridobitve, pomožnega nogometnega igrišča z umetno travo, katerega odprtje smo spremljali minuli petek.

Slovesnega odprtja so se med drugim udeležili tudi župan občine Podčetrtek Peter Misja, predsednik in člani NK Mons Claudius, direktor in predstavniki firme izvajalcev in podizvajalcev, občinski svetniki ter predsedniki in predstavniki krajevnih skupnosti. 

Številni gostje in izvajalci del so se odprtja udeležili
Številni gostje in izvajalci del so se odprtja udeležili

Župan Martin Mikolič je v nagovoru, ki si ga lahko ogledate v spodnjem video posnetku, poudaril, da je prav, da so v zadnjem obdobju na Občini dali veli poudarek na izgradnjo športnih objektov, ki so namenjeni tako tekmovalcem kot rekreativnim športnikom. Slednje je seveda terjalo velik denarni zalogaj, ki pa so ga premagali tudi z velikim deležem evropskih sredstev, ki so jih pridobili preko številnih razpisov. Zahvalil se je tudi občinski upravi in Zavodu za kulturo, turizem in razvoj, inštitucijama, ki v zadnjih letih uspešno sodelujeta in sta s skupnimi močmi pripomogli k izvedbi projekta. 

Izgradnja pomožnega nogometnega igrišča z umetno travo je bila največja investicija občine v zadnjem letu, vrednost projekta je 470.000 evrov, kar 317.000 evrov sredstev so pridobili preko razpisov. Župan je izrazil veselje, da je ta infrastruktura namenjena tako mladim kot malo manj mladim športnikom in rekreativcem.   

Vlado Močnik, predsednik Medobčinske nogometne zveze Celje, je županu Mikoliču predal uradno odločbo o registraciji nove pridobitve ter izrazil veselje nad pridobitvijo. Nadžupnik in naddekan Andrej Grobelnik je igrišče blagoslovil. Nato je župan odvezal veliko belo pentljo in uradno odprl igrišče. Sledila je prva tekma na novem nogometnem igrišču z umetno travo med ekipama gospodarstvenikov in javnim sektorjem.

Javi sektor in gospodarstveniki so prvi zaigrali na novem igrišču
Javi sektor in gospodarstveniki so prvi zaigrali na novem igrišču

Odprtje so popestrili tamburaši iz Rogatca ter ansambel Aplavz iz Rogatca. Vabljeni k ogledu galerije fotografij (klik!), ki smo jih posneli na odprtju, prisluhnete pa lahko tudi nagovoru župana Martina Mikoliča, ki ga je imel pred odprtjem igrišča. 

 
v/t/f: eH