Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Polju ob Sotli zaključili s IV. športnimi vaškimi igrami in odprli nov večnamenski športni objekt in strelišče (foto in video)


Minuli konec tedna je v Polju ob Sotli potekal zaključek IV. športnih vaških poletnih iger, ki so se odvijale vse od meseca julija. Igre, ki iz leta v leto privabijo večje število ljudi, so tudi letos dosegle pričakovanja organizatorjev in obiskovalcev. Ta dan pa so v Polju ob Sotli namenu predali nov večnamenski športni objekt in strelišče, pomerili pa so se tudi v I. kmečkih vaških igrah.

Skupno je na športnih vaških igrah sodelovalo kar 150 tekmovalcev, ki so imeli okoli 280 nastopov. Za končno zmago so se potegovale vaščani iz treh občin – Podčetrtka, Kozjega in Bistrice ob Sotli. Pot do vrha je bila težka, saj so morali posamezniki oziroma predstavniki vasi, pokazati znanje in spretnosti v devetih različnih športnih panogah. V samem zaključku športnih vaških igrah sta bila v ospredju streljanje z zračno puško in mali nogomet za pokal Krajevne skupnosti Polje ob Sotli.

V preteklosti se je tekmovanje v streljanju z zračno puško odvijal na strelišču na Bučah, vendar so organizatorji in vaščani Polja ob Sotli želeli, da se bi streljalo na novo urejenem strelišču v Polju ob Sotli. Zadevo so uredili tako, da so sešteli število krogov posameznih vasi z obeh streljanj. Najboljše rezultate drugega streljanja je dosegla ekipa iz Sedlarjevega, saj je s streljanjem pridobila kar dve mesti. Po obeh streljanjih so si prvo mesto priborili vaščani Vrenske Gorce, drugo Lastniča in tretje Buč. Sledilo je Sedlarjevo, Brezovec-Rebrca, Polje ob Sotli, Dekmanca in Sela. Zmagovalci – Vrenska Gorca – so slavil na obeh strelanjih. V prvem so dosegli 331 krogov, v drugem pa 323 krogov. Skupno so tako slavili s prednostjo 27 krogov pred drugouvrščenim Lastničem.

Pri preureditvi prostora v strelišče so bili dejavni kar domačini (foto: Janko Agrež)
Pri preureditvi prostora v strelišče so bili dejavni kar domačini (foto: Janko Agrež)

Poleg tekmovanja v streljanju pa se je odvijal tudi mali nogomet, kjer je do takrat vodilno Sedlarjevo izpadlo že v predtekmovanju. Priložnost se je tako ponudila predstavnikom vasi Buče in Lastniča, ki so dobili priložnost, da osvojijo skupno zmago. V naslednji krog so se uvrstili tudi predstavniki Polja ob Sotli in Vrenske Gorca. Prvi polfinale med Poljem ob Sotli in Vrensko Gorco so dobili slednji. Drugi polfinale je bil posebej zanimiv, saj sta se pomerila kandidata za skupno zmago. Lastniču je uspelo premagati Buče in si s tem ohraniti upanje na skupno zmago. A so kljub vsemu tudi predstavniki Buč so še vedno upali na skupno zmago.

Zadnji dve tekmi sta dali končno odločitev o skupnem zmagovalcu. V tekmi za tretje mesto so tekmovalci Buč začeli odlično in povedli proti Polju ob Sotli s tremi zadetki prednosti. Kazalo je, da se bodo Buče prvič veselile skupne zmage, a sledil je preobrat s štirimi zadetki nasprotnikov. Tretje mesto v malem nogometu so si priborili tekmovalci Polja ob Sotli. Poraz Buč je pomenil, da so lahko tekmovalci Lastniča upali na skupno zmago, a jim je nasproti stala ekipa, ki je že lani osvojila drugo mesto v tej disciplini in je letos želela stopničko višje, na sam vrh nogometnega prestola.

Razburljiva tekma se je po rednem delu končala z remijem, kar je pomenilo, da so zmagovalca odločili prosti streli. Znanje in sreča sta bila na strani Vrenske Gorce, ki se je veselila zmage v malem nogometu. Skupna zmaga pa je tako izpolzela iz rok tudi Lastniču, kar je pomenilo, da so skupni zmagovalci IV. športnih vaških iger postali vaščani Sedlarjevega, ki so zmagali vsega za eno točko pred Bučami in dve točki pred tretje uvrščenim Lastničem. Prehodni pokal je tako drugič romal v roke Sedlarjevega. 

Skupni zmagovalci so postali tekmovalci iz Sedlarjevega
Skupni zmagovalci so postali tekmovalci iz Sedlarjevega

Končni vrstni red:

1. mesto: Sedlarjevo (146 točk)

2. mesto: Buče (145 točk)

3. mesto: Lastnič (144 točk)

4.-8. mesto: Vrenska Gorca (120 točk), Brezovec-Reberca (120 točk), Polje ob Sotli (118 točk), Dekmanca (107 točk) ter Sela (74 točk). 

Seveda pa je potrebno izpostaviti tudi dva velika dogodka za vaščane Polja ob Sotli, saj so na dan zaključka IV. športnih vaških poletnih iger v svoj namen predali kar dva objekta – nov večnamenski športni objekt ter strelišče. Slavnostni trak obeh objektov je prerezal župan občine Podčetrtek Peter Misja, blagoslov je opravil župnik Jože Rogač. Nagovor so imeli župan Peter Misja, predsednica KS Polje ob Sotli Helena Avgustinčič in občinski svetnik Zlatko Juričan. V nagovorih so poudarili pomen pridobitev in načrte za prihodnost v tej mali vasici.

 

Po odigranem nogometu je sledila podelitev medalj in pokalov. Skupno smo podelili 72 medalj in 2 kompleta pokalov. Podelitev so izvedli župan občine Podčetrtek Peter Misja, predsednica KS Polje ob Sotli Helena Avgustinčič, občinski svetnik Zlatko Juričan in predsednik Športnega društva Polje ob Sotli Boštjan Hostnik. 

Podeljeni pokali in čestitke so bili povod nazdravljanju in splošnemu zabavanju. Ob dobri hrani in glasbi se je veselo druženje zaključilo v zgodnjih jutranjih urah.

Izjavo predsednice KS Polje ob Sotli Helene Avgustinčič si lahko ogledate v spodnjem video prispevku, vabimo vas k ogledu galerije fotografij (klik!), ki smo jih posneli na dogodku.  

Vir in foto: Boštjan Hostnik

v/t/f: eH