Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šaljivih iger v Zibiki ni preprečil niti dež (foto)


Vremenska napoved za nedeljo, 26. avgusta, ni bila nič kaj obetavna. Upanje organizatorjev Šaljivih iger v Zibiki, da bo dež tudi tokrat zamujal vsaj za kakšnega pol dneva, kot je to običajno, se je sesulo že okrog poldneva, ko je začelo močno deževati. Padavin, čeprav po dolgotrajnem sušnem obdobju zelo potrebnih, se na dan osrednjega krajevnega praznika pač niso mogli pretirano veseliti.

Kljub neugodnemu vremenu pa se je ob 15. uri, ko bi se 19. šaljive igre za pokal Zibike morale pričeti, na prizorišču zbralo kar 13 od 15 prijavljenih ekip. Ker nič ni kazalo na to, da bi dež kmalu ponehal, je vodstvo tekmovanja sklicalo sestanek s predstavniki ekip in sodniki. Odločitev tekmovalcev je bila soglasna: »Če smo prišli, bomo tudi tekmovali!«

Tekmovalcev ni ustavil niti dež
Tekmovalcev ni ustavil niti dež

Ekipe so se pomerile v štirih igrah, ki so bile, kot je to v Zibiki že v navadi, vezane na aktualno dogajanje. Najprej so sestavljali in opremljali novo gasilsko vozilo, v drugi igri so osvajali Stanleyev pokal. Sledilo je nošenje, ličkanje in vezanje koruze, tekmovanje pa so zaključili z »olimpijskim« štafetnim tekom pod ovirami. Sredi druge igre se je prisotnih končno usmililo tudi vreme in padavine so počasi ponehale.

Klub dežju so tekmovalce vzpodbujali številni gledalci
Klub dežju so tekmovalce vzpodbujali številni gledalci

Največ spretnosti so tokrat pokazali tekmovalci ekipe I love Sveti Štefan, ki so z zmago osvojili tudi prehodni pokal. Le za nekaj točk so za njimi zaostali člani ekipe Vinogradništvo Namurš, tretja je bila ekipa iz Nezbiš. Glede na razmere, v katerih so se letošnje šaljive igre odvijale, pa so zmagovalci pravzaprav vsi, ki so se spopadli z zastavljenimi izzivi.

Ob koncu iger so na oder stopili člani ansambla Mladi korenjaki, ki so zbrane zabavali pozno v noč. Manjkala pa ni niti kravja ruleta. Letošnji zmagovalec, ki je domov odpeljal kravo, je bil Matej Žogan iz Šentvida pri Grobelnem.

Več fotografij si lahko ogledate v naši galeriji fotografij (klik!).

t/f: Tanja Rupnik