Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Praznik KS Olimje in 5. mednarodna likovna kolonija MOLK (foto, video)


V Olimju so v nedeljo, 23. 9. 2012, praznovali praznik KS Olimje, ki ga je spremljala razstava slikarskih del 5. mednarodne likovne kolonije MOLK 2012. Krajani Olimja so se po sveti maši zbrali na samostanskem dvorišču, kjer so prisluhnili zanimivemu kulturnemu programu. Zbrane je pozdravil predsednik KS Olimje, Franci Jakopina in župan Podčetrtka, Peter Misja.

Praznik KS Olimje je spremljala tudi že 5. mednarodna likovna kolonija MOLK. Letos je sodelovalo 10 umetnikov, nastalo je 11 slik v tehniki olje na platnu in akril na platnu. Sodelovali so Štefka Jesenek, Svetlana Godec, Vojko Kumer, Ivan Skledar, Škrinjar Marjan, Ernest Artič, Toplica Ignjatović, Miro Zupančič, Milica Trontelj in Amina Kolarič.

Vodja likovne kolonije, Toplica Ignjatović, je povedal, da je molk intrigantna beseda, saj če je tišina, če umetnik dela in ustvari delo v tišini, takrat je ta segment najbolj umetniški in tudi dela so najbolj vredna. Vse razstavljene slike so podarjene samostanu oz. patrom v Olimju, in sicer bodo del teh slik patri uporabili za namen dekoracije novih prostorov, preostalo pa bodo podarili v humanitarne namene.

 Letos je na 5. mednarodni likovni koloniji sodelovalo 10 umetnikov, nastalo je 11 slik, ki so bile podarjene samostanu Olimje.

Zbrane krajane sta pozdravila podčetrški župan Peter Misja in pa predsednik KS Olimje Franci Jakopina. Župan je poudaril letošnje dosežene in izvedene projekte ter projekte, ki še sledijo, predsednik KS Olimje pa je izrazil željo, da bi v bodoče tudi krajani Olimja imeli svojega svetniška predstavnika v občinskem svetu. 

Pevci so na samostanskem dvorišču ustvarili veselo vzdušje, za humor pa so s humorističnimi prikazi poskrbeli tudi mlajši. 

Tilen in Domen sta zbrane nasmejala s humorističnim vložkom Pri sodniku. 

Vabimo vas, da si pogledate galerijo fotografij (KLIK!!!) in pa spodnji videoposnetek, pozdrav župana Podčetrtka in pa zgornji omenjeni humoristični vložek Pri sodniku. 

f/t/v: J. C.