Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 5. 9. 2012


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 28. 8. do 3. 9. 2012 na naši policijski postaji:
 

1. KAZNIVA DEJANJA – 9
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE/JRM – 1
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 5
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 3
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 1
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 10
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 44
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 1
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 0
12. ZASEŽENIH VOZIL – 0

VOZIL PIJAN

Pri rednem delu nadzora cestnega prometa so 28. 8. 2012 policisti PP Šentjur pri prekršku zalotili mladeniča iz Šentjurja, ki je vozil svoje vozilo pod vplivom alkohola. Očitno je mlademu vozniku začetniku samo en prekršek premalo pomenil, saj je pri postopku žalil policiste, nato pa se je nadebudnež hotel s kraja odpeljati, kljub temu, da mu je bila nadaljnja vožnja prepovedana. Policisti so mlademu vozniku odvzeli vozniško dovoljenje, ki bo skupaj s predlogom za uvedbo postopka odstopljeno sodniku za prekrške. Zaradi žalitev policistov pri postopku, pa je bil kršitelju izdan tudi plačilni nalog. Mladi mož je nato do streznitve noč preživel v prostorih za pridržanje.

PREŠČIPNIL JE VERIGO NA OGRADI RIBOGOJNICE
Preko noči je NN preščipnil verigo na ograji ribogojnice v okolici Gorice pri Slivnici. Posledično so iz ograde ušle ovce in konj, ki je delal škodo – obgrizel je bale sena, poškodoval bližnje vozilo … Policija poizveduje za storilcem.

PROMETNI NESREČI
Ena prometna nesreča se je zgodila pri znani trgovini v Šentjurju. Povzročitelj je zaradi izsiljevanja prednosti prejel plačilni nalog.
Druga prometna nesreča se je zgodila v križišču v Dolah zaradi nepravilnega premika, na srečo pa sta bili obe brez telesnih poškodb.

PADEL S STREHE
Starejši občan je pomagal pri sorodnikih pri tesarskih delih. Kako točno in zakaj je prišlo do padca še ni znano, saj noben od navzočih ni videl padca, se je pa občan hudo telesno poškodoval, in sicer si je poškodoval hrbtenico. Podrobnosti se še preiskujejo.

TATVINA DENARJA IZ BANKOMATOV
To pot so tatovi iz tujine prispeli tudi v Šentjur in enako kot v preostalih krajih odtujili denar iz bankomatov. Policisti so tatove naslednji dan že prijeli in jih privedli k preiskovalnemu sodniku.

TATVINA KOLESA
Dne 30. 8. 2012 je bil v okolici Dobja odtujen moped. Policisti so odtujen moped našli skritega, vendar brez registrske tablice in čelade. Tatovoma so nato policisti kmalu zasegli čelado in registrsko tablico, za dejanje pa se bosta »mlada tatova« morala zagovarjati na sodišču.

TATVINA NAFTE
V noči na 30. 8. 2012 je NN vlomil v prostore podjetja Meja Šentjur in iz rezervoarja z gorivom odtujil cca. 500 litrov nafte. Kot kaže se bo nepridipravi kmalu ujel v past.

ZAPELJALA S CESTE
Dne 31. 8. 2012 je v zgodnjih dopoldanskih urah na Proseniškem voznica zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s ceste in se pri tem lažje poškodovala. Izdan ji je bil plačilni nalog.

VLOM V VIKEND
Nepridiprav se kljub pomanjkanju dežja oskrbuje, saj je vlomil v vikend v okolici Dramelj in odtujil kosilnico na nitko in palico za škropljenje. Očitno bo bujna in zelena jesen, tudi na sodišču.

TATVINA VITLA NA PLANINI PRI SEVNICI
Ponoči je neznani storilec na Planini pri Sevnici odtujil gozdni vitel. S tem dejanjem je oškodoval lastnika za 1.200 EUR.

ZASEŽENA MANJŠA KOLIČINA PREPOVEDANE DROGE
V Šentjurju so policisti mlajšemu moškemu zasegli manjšo količino prepovedane droge – konoplje. Zoper kršitelja je bil uveden hitri postopek pri prekrškovnem organu PP Šentjur po II. odstavku 33. člena Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

TUJEC BREZ DOKUMENTOV
Dne 3. 9. 2012 je bil v Gorici pri Slivnici izsleden tujec, ki pri sebi ni imel nobenega dokumenta. Po preverjanju je bilo ugotovljeno, da gre v danem primeru za Škota, ki že 10 let peš tava po Evropi. Ker je navedeni vstopil v RS brez osebnih dokumentov, mu je bila izrečena globa.

Martin Kumer
Pomočnik komandirja PP