Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občina Kozje ponovno uspela na razpisu “Obnova in razvoj vasi”


Občina Kozje je 11.09.2012 s strani Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja prejela Odločbo o odobritvi nepovratnih sredstev za projekt Ureditev avtobusnih postajališč v znesku 248.947,54 €. Ta sredstva predstavljajo nepovratna sredstva programa razvoja podeželja sofinanciranega iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), ukrep Obnova in razvoj vasi. Celotna vrednost projekta je ocenjena na dobrih 400 tisoč EUR, razlika se bo zagotavljala iz občinskega proračuna. Projekt se bo v celoti izvedel v letu 2013.

Občina Kozje je projekt prijavila na 7. javni razpis za dodeljevanje sredstev iz naslova ukrepa 322 Obnova in razvoj vasi v okviru Programa razvoja podeželja 2007-2013. Na razpisu je bilo mogoče pridobiti maksimalno 85% priznane vrednosti naložbe, od tega znaša delež Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja 75%, delež Republike Slovenije pa 25%. Na javni razpis je bilo oddanih kar 270 projektov, od tega pa jih bo financiranih zgolj 35.

Občina Kozje želi s projektom Ureditev avtobusnih postajališč doseči naslednje specifične cilje:

–      zgraditi 5 (pet) novih parov avtobusnih postajališč z desetimi (10) čakalnicami, pločnikom in javno razsvetljavo ter nabavo opreme (klopi, koši za ločeno zbiranje odpadkov, korita za rože) ter širitvijo ceste, vse ob državnih cestah, natančneje na  Bučah, Zečah pri Bučah, Gruski, Gorjanah in Polani in

–      obnoviti 8 (osem) obstoječih parov avtobusnih postajališč in 1 (eno) glavno postajo z dvema čakališčema, vse z novimi čakalnicami, ki so krajinsko ustrezna in okolju prijazna in sodobno opremo (skupaj 18 čakalnic).

 

Namen projekta pa je:

–      zagotoviti varno in učinkovito cestno infrastrukturo – avtobusna postajališča ob regionalnih cestah,

–      izboljšati dostopnost območja,

–      povečati uporabo javnega potniškega prometa,

–      povečati prepoznavnost občine s krajinsko prepoznavnimi tipi čakališč,

–      izboljšati kvaliteto življenja prebivalcev tega sicer manj razvitega območja,

–      dolgoročno vplivati na razvoj in ohranjanje teh izrazito podeželskih naselij v obmejnem pasu.