Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na slavnostni seji Občine Podčetrtek podelili plaketo, priznanje in denarno nagrado (foto in video)


Minuli konec tedna je v Zeleni dvorani Term Olimia v okviru občinskega praznika potekala slavnostna seja Občinskega sveta Občine Podčetrtek, kjer so podelili tudi občinska priznanja za leto 2012. Obenem je to bila priložnost za pregled pridobitev in izboljšav, ki so občino Podčetrtek zaznamovale v času med obema praznikoma.

Slavnostne seje so se poleg članov občinske uprave udeležila častna občana občine Podčetrtek gospod Jože Brilej in pater Ernest Benko, predsedniki krajevnih skupnosti občine Podčetrtek in predsedniki društev, ki delujejo v občini Podčetrtek, duhovniki, ki vodijo župnije v Občini Podčetrtek, župani sosednjih in prijateljskih občin Franjo DebelakDušan Andrej KocmanJožef Čakš, mag. Branko Kidrič in župan Občine Zagorska sela Željko Kodrnja, predstavniki prijateljske občine Divača, načelnik upravne enote Šmarje pri Jelšah Vincencij Habjan, direktor Term Olimia Zdravko Počivalšek, direktor Kozjanskega parka mag. Teo Hrvoje Oršanič, direktorica RA Sotla Bojana Žaberl, direktorica javnega zavoda zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah Irena Nunčič ter direktorica sklada Nek Darija Štraus Trunk

Slavnostne seje so se udeležili tudi župani sosednjih občin
Slavnostne seje so se udeležili tudi župani sosednjih občin

Po uvodnem pozdravu povezovalke programa Zdenke Ivačič je prisotne nagovoril župan občine Podčetrtek Peter Misja. V nagovoru je poudaril povezanost in dobro sodelovanje, ki predvsem malim občinam, kot je tudi Podčetrtek, pomagata reševati težave pri realizaciji številnih investicij in načrtov. Prav dobro sodelovanje pa je po besedah Misje ključ do uspehov in dobrega dela, ki daje odlične rezultate. Najprej je izpostavil dva velika in pomembna projekta, realizacija katerih je terjala reševanje številnih problemov, ki so ju spremljali – gre za most Miljano, katerega gradnjo so zaključili letos poleti ter izgradnja krožišča pri Termah Olimia, ki se je zavlekla zaradi znanih problemov izvajalca del, a je Misja obljubil, da bo do sredine prihajajočega tedna dokončano.

Misja je poudaril tudi zaključno fazo največje investicije, izgradnje kanalizacije in čistilne naprave v Imenem, zaključuje se obnova trškega jedra in stare šole v Podčetrtku, za prihodnost je pripravljenih veliko projektnih dokumentacij. Vsa ta dejstva poleg številnih manjših izpeljanih projektov so seveda razlog za veselje ob prazniku občine in zadovoljstvo župana. Misja je obljubil, da bodo v Občini Podčetrtek tudi v prihodnje delali v smeri razvoja in dviga kvalitete življenja občanov. Celoten nagovor župana Petra Misje si lahko ogledate v spodnjem video prispevku.

Prejemniki nagrad Občine Podčetrtek za leto 2012
Prejemniki nagrad Občine Podčetrtek za leto 2012

Slavnostno sejo so izkoristili tudi za podelitev občinskih priznanj za leto 2012, ki sta jih podelila župan ter podžupan občine Podčetrtek. Za večletno aktivno in uspešno delovanje je denarno nagrado Občine Podčetrtek prejelo Mladinsko turistično društvo Lepe strune. Za dolgoletno uspešno predsedovanje gasilskemu društvu ter aktivno delovanje na drugih področjih je letošnje priznanje Občine Podčetrtek prejel Vladimir Grobelnik. Za aktivno in vsestransko delovanje na različnih področjih v občini in širše je plaketo Občine Podčetrtek za leto 2012 prejel župnik Jože Rogač.

Prejemnik najvišje nagrade Občine Podčetrtek je v imenu vseh nagrajencev spregovoril in se zahvalil za nagrade. Vse dobro ob občinskem prazniku je v imenu prisotnih županov izrekel Dušan Andrej Kocman, vse dobro pa sta zaželela tudi direktor Term Olimia Zdravko Počivalšek in predstavnik prijateljske občine Divača Iztok Felicijan.

Čestitke in pohvale prejemnika plakete, župana Kocmana, Počivalška in predstavnika občine Divača
Čestitke in pohvale prejemnika plakete, župana Kocmana, Počivalška in predstavnika občine Divača

Za kulturni del programa so poskrbeli člani Vokalne skupine Osti jarej in pevka Urša Lojen. Po uradnem delu so se prisotni skupaj nazdravili prazniku.

Vabljeni k ogledu spodnjih video posnetkov, kjer lahko prisluhnete nagovoru župana Petra Misje, zahvali dobitnika plakete Občine Podčetrtek Jožeta Rogača ter izjavi župana Petra Misje ob prazniku Občine Podčetrtek.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij (klik!), posnetih na dogodku. 

 
 
 
v/t/f: Egon Horvat