Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mozaik medgeneracijskega druženja


Zadnji avgustovski dan je v hali podjetja Robo trade potekala dobrodelna prireditev v okviru projekta Mozaik mladosti in izkušenj. Ljudska univerza Šentjur in Mladinski center Šentjur sta pripravila prijeten večer poln glasbe, plesa in dobrodelnosti. Projekt sofinancira Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve ter Občina Šentjur. Pri izvedbi pa je prostor omogočil g. Božo Robič.

Direktorica Ljudske univerze Šentjur je povedala, da je medgeneracijsko druženje pomemben del sestavljanke srečnega in lepšega življenja za vse generacije. Poudarila je, da je prav vsak delček mozaika življenja stkan iz mladosti in izkušenj, in današnja dobrodelna prireditev je nastala s pomočjo mladostnega optimizma in izkušenj starejših.

Vodja ustvarjalnih delavnic na Ljudski univerzi Šentjur Slavica Biderman je povedala:”Bili smo pisana druščina v starosti nekako od devet do šestdeset let. Med delom smo se pogovarjali o različnih temah in izvedeli marsikaj novega. Nismo samo barvali klasičnih pobarvank, ampak smo se lotili tudi zahtevnejših tehnik likovnega ustvarjanja. Tukaj je sicer potrebno bistveno več kreativnosti, raznih materijalov in potrpljenja, so pa tudi rezultati povsem drugačni. Presenetljivo ustvarjalni smo bili tudi na praktičnem področju. S skupnimi moči smo za vsakega izdelali pravo, unikatno torbico iz raznobarvnega filca, pa precej baretk, preuredili mnogo svojih oblačil in jim s tem vdahnili novo energijo in modni pridih. V veliko potrditev, da smo na pravi poti, mi je bil zadovoljen komentar stalnega udeleženca:” Neverjetno kako hitro se iz obstoječega da narediti čisto po pravi meri in NI POTREBNO PO NOVO V TRGOVINO.”

Dotaknili smo se tudi osnov Feng-shuija, in za novo šolsko leto narisali simbole in slike, ki bodo krepile in podpirale pozitivne energije na poti učenja za celo šolsko leto.«

Nastali izdelki so po simboličnih cenah bili na prodaj. Celoten izkupiček od prodanih izdelkov je namenjen šolskemu skladu OŠ Slivnica.