Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ljudska univerza Šentjur na stežaj odprla svoja vrata (video)


V sredo, 26. 9. 2012, je Ljudska univerza Šentjur priredila Dan odprtih vrat, v okviru katerega so potekale številne dejavnosti. V dopoldanskem času so na Mestnem trgu predstavili svoje programe in projekte na stojnicah.

V predstavitev so se vključili tudi tisti, ki že dlje časa radi sodelujejo z LUŠ in med zabavnim druženjem mimoidočim predstavljali programe in delili zloženke. Največje zanimanje na Mestnem trgu je bilo po programih Univerze za tretje življenjsko obdobje, pa tudi po jezikovnih tečajih in programih Nacionalne poklicne kvalifikacije. Precej ljudi se je odločilo za prijavo na tečaj računalniškega opismenjevanja za odrasle.

 

V sklopu prireditve so bila organizirana tudi testiranja znanja tujega jezika, za Avtošolo angleškega in nemškega jezika, ki je brezplačen jezikovni tečaj in poteka že drugo leto. V prostorih LUŠ so medtem obiskovalci izpolnjevali prijavnice in pristopne izjave, se spoznavali s kolektivom in okrepčali. Popoldne je v računalniški učilnici potekala predstavitev učne ure tujega jezika in osnovnih računalniških izrazov v angleščini. Dan se je zaključil z drugo skupino testiranja jezikov in vabilom obiskovalcem, naj jih še obiščejo in se vključijo v pestre programe pod sloganom Odpiramo poti do znanj.

 

Sicer pa je število udeležencev, ki v šolskem letu obiščejo tečaje LU Šentjur, razne programe (okrog 50, od tega 19 brezplačnih) in izobraževanja, preko 1000. 

Vabljeni k ogledu video posnetka, v katerem lahko prisluhnete Sabini Rezec, strokovni sodelavka na projektih Ljudske univerze Šentjur.

Besedilo: Alja Polenek

Fotografije: LU Šentjur 

Video: eH