Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

35. Angelska nedelja na Planini pri Sevnici (foto, video)


Minulo je na Planini pri Sevnici potekala že 35. tradicionalna turistična prireditev, imenovana »Angelska nedelja«, v organizaciji PGD Planina pri Sevnici. Na prireditvi so se zvrstili številni dogodki, med drugim povorka starih kmečkih običajev, povorka starih traktorjev, razstave, predstavitev strojev Tajfun. …

 

  

Prireditev se je pričela s povorko starih kmečkih običajev, kjer so na prikolicah prikazovali razna kmečka opravila. Med drugim so kosili travo, »prešali« domač jabolčnik oziroma »tolkovec«, kuhali žganje, fantje pa so se tudi poslovili od svojih punc, ko so odhajali k vojakom.

Za njimi se je zvrstila povorka starih traktorjev in gostov, kolesarske sekcije kluba Večno mladi Šentjur. V sklopu prireditve so potekale tudi gobarska, lovska, čebelarska ter slikarska razstava.  

PGD Planina pri Sevnici je poskrbelo tudi za bogat srečelov z glavno nagrado vitel proizvajalca Tajfun, vendar jim jo je nepridiprav zagodel in jo iz sobote na nedeljo ukradel iz prireditvenega prostora. Zbrane obiskovalce so na prireditvi zabavali Ansambel SEKSTAKORD in glavni gostje večera SLOVENSKI ZVOKI.

Vabljeni k ogledu fotogalerije (KLIK!).

t/f/v: Dejan Hribernik