Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tudi letošnji Festival Musica 2012 zaključili z odličnimi odzivi obiskovalcev in nastopajočih (foto in video)


Minuli konec tedna sta v Rogaški Slatini potekala še zadnji dejanji v sklopu Festivala Musica 2012, ki ga je Javni zavod turizem Rogaška Slatina letos organiziral že tretjič. Po petkovem navdušujočem koncertu Marka Medika, Grege Korošca in Aleksandre Krajnc, ki so številne obiskovalce popeljali v čudoviti svet rock, jazz in pop uspešnic, je v soboto sledilo zaključno dejanje letošnjega festivala. 

Festival Musica 2012 je letos potekal od 4., končal pa 18. avgusta. V letošnjem pestrem programu festivala, ki je po lanski etno dopolnitvi bil letos nadgrajen s predznakom mednarodni, je poleg domačih, slovenskih priznanih glasbenikov in skupin, v otvoritvenem večeru poleg šmarskega Big Banda nastopil in zelo navdušil Pihalni simfonični orkester Glasbene šole mesta Zabreh iz Češke. Tako je že prvi od sedmih glasbenih večerov napovedoval izredno zanimivo glasbeno-festivalsko dogajanje.

Predzadnji večer festivalskega dogajanja, v petek, 17. avgusta se je na letni terasi Central Cafeja ponovno predstavila zasedba Marka Medika. Obiskovalce so očarali s preigravanjem znanih rokovskih skladb, svojo virtuoznost na kitari sta prikazala Marko Medik kot vodja zasedbe in Grega Korošec na solo kitari, vse prisotne pa je s svojim glasom očarala odlična vokalistka Aleksandra Krajnc. Večer je bil popoln, na trenutke je kazalo, da občinstvo nastopajočih ne bo spustilo z odra.

Vodja festivala Barbara Plemenitaš zadovoljstva in navdušenja nad samim potekom in odzivi obiskovalcev ter nastopajočih ni skrivala.
Vodja festivala Barbara Plemenitaš zadovoljstva in navdušenja nad samim potekom in odzivi obiskovalcev ter nastopajočih ni skrivala.

Organizatorji, med katerimi je potrebno posebej izpostaviti idejno vodjo Barbaro Plemenitaš, so se pri programski zasnovi potrudili obiskovalcem ponuditi kar najširšo paleto raznolike kvalitetne glasbe. Ob svetovnih uspešnicah, ob španski, portugalski in južnoameriški glasbi, tradicionalni judovski glasbi, v sodobni jazz “preoblečeni” glasbi, so v zaključnem večeru ob 50. obletnici slovenske popevke za obiskovalce pripravili večer slovenskih zimzelenih melodij slovenske popevke. Skupina Black Coffee z gosti je očarala in pustila močan vtis zaključnega večera in dopolnila celotno shemo Festivala Musica 2012.

Repertoar zasedbe Black Coffee z gosti je obiskovalce popeljal v slovensko glasbeno pol-preteklost, v čas velikih glasbenih mojstrov. Samo Ivačič in Katja Koren sta številnim zimzelenim pesmim (Dan neskončnih sanj, Poletna noč, Orion, Nad mestom se dani, Dan ljubezni, Ne čakaj na maj, idr.) resnično dala posebno noto. Poleg izvrstnih vokalistov so se tudi zadnji večer festivala predstavili izjemni glasbeniki, ki redno sodelujejo s priznanimi glasbeniki tako doma kot v tujini. V razširjeni zasedbi Black Coffee so zaigrali Robert Ožinger na klavirju, Marko Zaletelj na kitari, Luka Herman Gaiser na kontrabasu in Aleš Zorec na bobnih. Kombinacija priznanih glasbenikov je v dobri uri in pol trajajočem koncertu prisotne očarala z vpogledom v čudoviti glasbeni svet, kar znajo le redki glasbeni virtuozi.

Številni obiskovalci so se udeležili tudi zaključnega večera Festival Musica 2012
Številni obiskovalci so se udeležili tudi zaključnega večera Festival Musica 2012

O samem festivalu smo se tik pred zgoraj omenjenim zadnjim dejanjem letošnjega Festivala Musica pogovarjali z Barbaro Plemenitaš, idejno vodjo festivala, ki kar ni mogla skriti navdušenja nad samo izvedbo, potekom in odzivom obiskovalcev in nastopajočih. Kaj nam je zaupala, si lahko ogledate v spodnjem video prispevku.

Vabljeni pa tudi k ogledu galerije fotografij (klik!) zaključnega večera Festivala Musica 2012, utrinkov nastopa odlične skupine Black Coffee z gosti. 

Priporočamo še:

Začel se je Festival Musica 2012 v Rogaški Slatini (video) 

v/t/f: eH