Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šmarje pri Jelšah: 28. 8. 2012


PRIDRŽANI VOZNIKI     

V preteklem tednu so imeli policisti PP Šmarje pri Jelšah v postopku dva voznika, ki sta v cestnem prometu vozila pod vplivom alkohola in imela v organizmu stopnjo alkohola, za katero Zakon o pravilih cestnega prometa določa pridržanje od 6 do 12 ur.

Kršitelja sta bila do streznitve pridržana v prostorih za pridržanje na PP Šmarje pri Jelšah, zoper njiju pa je bil podan obdolžilni predlog na sodišče.

VLOM V GARDEROBNO OMARICO

24.08.2012 so policisti v Podčetrtku opravili ogled vloma v garderobno omarico na kopališču, kjer je neznanec oškodovanki odtujil 620 EUR gotovine. Policisti bodo zoper storilca podali kazensko ovadbo.

PROMETNA NESREČA S TELESNO POŠKODBO

25.08.2012 so policisti v Šmarju obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen mladoleten voznik kolesa z motorjem in njegova sopotnica, ki sta se v prometni nesreči lahko telesno poškodovala. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da sta zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padla, voznik in potnica nista uporabljala zaščitne čelade, prav tako pa je voznik vozil neregistrirano vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Zoper njega bo na sodišče podan obdolžilni predlog za uvedbo postopka o prekršku.  

ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA

Policisti bodo v času od 03.09.2012, do 14.09.2012, poostreno nadzirali udeležence v cestnem prometu, predvsem v bližini šol in vrtcev, hkrati pa bodo opravljali fizično varovanje otrok na poti v in iz šole, tudi s sodelovanjem ostalih subjektov (SPV, ZŠAM, gasilci, prostovoljci). Posebna pozornost se bo namenila prevozom otrok, uporabi varnostnih pasov in čelade, uporabi mobilnih telefonov med vožnjo in upoštevanju omejitev hitrosti. Policisti bodo prisotni tudi na vlakih, kjer bodo ugotavljali prekrške s področja javnega reda in mira. 

Policisti vse udeležence naprošajo, da so v prometu strpni in da upoštevajo cestnoprometne predpise in tako skupaj poskrbijo za varnost naših otrok.

 

 

 

Iztok PINTER
KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE
Višji policijski inšpektor II