Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogomet: Visoke zmage za Šentjur, Rogaško in Rogatec, Šmarje zapravilo dva gola prednosti v 10 minutah


nk smarjeNova sezona nogometnih lig, v katerih nastopajo klubi z našega območja, je že v prvem krogu prinesla nekaj razburljivih tekem. Šmarčani so bili na prvi tekmi po povratku v tretjeligaško druščino blizu polnega izkupička, a se iz Tromejnika vračajo praznih rok. Ostali trije klubi, ki so igrali, so dosegli visoke zmage. Šentjur je premagal Marles hiše, Rogaška Laško in Mons Claudius Vojnik.

3. SNL – vzhod

Člani NK Šmarje pri Jelšah so dobro začeli tekmo v Tromejniku. Po pol ure igre je za vodstvo zadel David Firšt in s tem tudi postavil rezultat polčasa. Domači so izenačili v začetku drugega dela, ko je vratarja Davida Jesenka ugnal Damjan Grah. Za novo vodstvo Šmarčanov je v 68. minuti zadel Jure Drofenik. Ko je čez 9 minut vodstvo podvojil Alen Neskić, se je zdelo, da bodo Šmarčani domov odnesli vse tri točke. A s tem se niso strinjali nogometaši Tromejnika. V 79. minuti je Jernej Janža znižal, Damir Čontala pa je v 87. minuti izenačil. Domačim je popoln preobrat uspel v sodnikovem dodatku, ko je za končnih 4:3 zadel Damjan Grah.

Prihodnjo soboto bodo Šmarčani odigrali prvo domačo tekmo v 3. SNL – vzhod. V goste prihaja ekipa Odrancev. Tekma se bo začela ob 17.00.

Tromejnik G-Sukič : Šmarje pri Jelšah 4:3 (0:1)
Grah (49′, 90′), Janža (79′), Čontala (87′); Firšt (30′), Drofenik (68′), Neskić (77′)
Zapisnik

Rezultati
Lestvica

Štajerska liga

Šentjurčani so odlično začeli sezono v Štajerski ligi in visoko premagali NK Marles hiše. V Šentjurju je prvi zadetek v 9. minuti dosegel Demir Džaferović. Gostje so izenačili z golom Aleksandra Krambergerja, nato pa je sledila revija golov v njihovi mreži. Za novo vodstvo domačih je zadel Benjamin Jazbec, do polčasa pa se je dvakrat med strelce vpisal še Miha Belak. Končni izid 5:1 je v drugem polčasu postavil Žiga Oset.

NK Fosilum Šentjur, ki je po prvem krogu z najboljšo gol razliko na prvem mestu ŠNL, bo prihodnjo soboto gostoval na Sladkem Vrhu pri ekipi Palome.

Fosilum Šentjur : Marles hiše 5:1 (4:1)
Džaferović (9′), Jazbec (39′), Belak (43′, 44′), Oset (63′); Kramberger (20′)
Zapisnik

Rezultati in lestvica

Medobčinska liga

Mreži nasprotnikov sta do vrha napolnila tudi. Rogaška in Mons Claudius. Slatinčani so se proti Pivovarju iz Laškega v 13. minuti sicer znašli v zaostanku, a nato zadeli ka sedemkrat. Trikrat je bil uspešen Iztok Tadina, po en gol so dosegli Aleš Grošič, Boris Križanec in Tomaž Kidrič, izenačujoč zadetek pa so si Laščani zabili kar sami.

Za vodstvo Rogatčanov proti Vojniku je v 23. minuti zadel Uroš Krivec in s tem postavil tudi izid polčasa. V 50. minuti je vodstvo monsev podvojil Primož Močnik. Zmago sta potrdila Gregor Zupančič in Samo Peer, ki je nasprotno mrežo zatresel dvakrat.

Prihodnjo soboto bo na sporedu že prvi derbi sosednjih ekip, ko Mons Claudius gostuje v Rogaški Slatini. Člani KNK Odred Kozje, ki so bili ta vikend prosti, bodo gostili Laščane.

Laško – Pivovar : Rogaška 1:7 (1:4)
Krašovc (13′); Vodišek (17′ – ag), Tadina (28′, 37′, 67′), Grošič (43′), Križanec (69′), Kidrič (70′)
Zapisnik 

Mons Claudius : Vojnik 5:0 (1:0)
Krivec (23′), Močnik (50′), Zupančič (82′), Peer (86′, 87′)
Zapisnik

Rezultati in lestvica

* Foto: Šmarčani so se v Tromejniku trirat veselili gola, kar pa ni bilo dovolj za zmago (vir: arhiv Kozjansko.info)

t: mK