Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Debeli rtič – uresniči vse otroške sanje


Zadnja leta otroci komaj čakajo na zadnji šolski dan, ko zapustijo šolske klopi, odložijo torbe ter odhitijo na tradicionalno letovanje na Debeli rtič, ki ga vsako leto organizira Medobčinska športna zveza Šmarje pri Jelšah. Letos so otroci morali malce počakati – na letovanje smo se namreč odpravili šele 13. avgusta in tam preživeli sedem nepozabnih in zabavnih dni.

Tokrat smo, za razliko od prejšnjih let, letovali na drugi strani rta, v Mladinskem zdravilišču in letovišču Rdeči križ, kjer smo imeli čudovit pogled na večji del preostanka slovenske obale.

Otroci so svoje plavalne sposobnosti preizkusili in razvijali v morju, lahko pa so se zabavali tudi v lepo urejenem bazenu z morsko vodo. Nekatere skupine so se večkrat sprehodile do druge strani rta ter se kopale na – nekaterim že zelo dobro znani – plaži policijskega kampa.

Za otroke so bile pripravljene različne ustvarjalne in športne aktivnosti, od izdelovanja razglednic, ki so jih otroci lahko poslali staršem in prijateljem, ter poslikave teles do iger z žogo in vožnje s kajakom. Najmlajši so se lahko zabavali tudi na napihljivih igračah.

Na plaži se je vsako dopoldne izvajala zabavna plesna animacija, kjer je animator otroke popeljal v svet raznolikih plesnih korakov. Otroci so plesne gibe hitro usvojili ter se na večernih zabavah v brazilskih ritmih Balade boe ter uspešnicah Call me maybe in Tacata samozavestno zavrteli na plesišču. Za otroke smo pripravili izbor za miss in mistra Debelega rtiča ter krst novih vzgojiteljic, na katerem so nas novinke poskušale s svojimi sposobnostmi prepričati, da so primerne za delo vzgojitelja. Pester program pa so začinili še plesalci plesne skupine Go breakers, ki so nas zabavali s svojimi akrobacijami. 

Naše počitnikovanje je minilo kot blisk in že je napočil dan, ko smo morali pospraviti kopalke, brisače in pripraviti kovčke za odhod proti domu. Debeli rtič, se vidimo spet drugo leto!

t/f: Saša Gajer, Kaja Krajnc