Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarski kolesarski maraton 2012 (foto, video)


Prvo avgustovska sobota je bila tokrat že devetič v znamenju kolesarskih navdušencev. V Šmarju je namreč potekal kolesarski maraton, ki je udeležencem različnih starosti ponudil kar 4 različne proge, na katerih so se lahko vsi, tako najmlajši, tisti v formi in “amaterji” pokazali, kaj znajo in zmorejo. 

Prvi so se na pot podali tisti, ki so se prijavili na mini oz. otroški maraton tj. 1,2 km dolga proga, istočasno pa so jo nadaljevali udeleženci malega – dolgega 23 km, katerih pot jih je vodila skozi Korpule, Belo, Stranje, Sp. Mestinje, Zibiko, Vršno vas, Breško gorco, Ločnec, Ješovec, Brecljevo, Korpule in nazaj do cilja, srednjega – dolgega 48 km in dolgega (73 km), katerih proga je bila speljana do Stranja po isti poti kot mali, le da so svojo pot nadaljevali proti Pristavi do Sodne vasi, kjer so se razdelili – krajša proga je šla proti Loki pri Žusmu, Dobrini, Dobrinskem, Sv. Štefanu, Breški Gorci, Ločnecu, Ješovcu, Brecljevem in skozi Korpule do cilja, medtem ko so se vztrajnejši peljali skozi Golobinjek, Virštajn, Lesično, Prevorje, Gorico pri Slivnici do Svetega Štefana in po isti poti, kot je šel srednji maraton do cilja. 

 

Pred samim začetkom je že bilo poskrbljeno pred gasilskim domom za okrepčilo športnikov s pomočjo društva kmetic Ajda, šmarskih čebelarjev in Vialli puba, vendar za športnike to ni bilo najbolj primerno, da se pred naporno potjo v tej vročini še bolj obtežijo, so pa zato poskrbeli njihovi navijači, da hrana in pijača, pripravljena že na začetku, ni bila tam zaman. Eden izmed dokazov, da so organizatorji že res kar nekaj časa v teh vodah pa je ta, da so poskrbeli tudi za glasbo. Tako je Jani Pirš s svojo kitaro skrbel, da se je ritem pozibaval v vetriču, kolikor ga je pač bilo, od takrat, ko so začelo svojo pot najmlajši in vse do prihoda na cilj najbolj pogumnih, ki so se podali prekolesarit 73 km dolgo progo. 

 

Letos naj bi kolesarilo po šmarskih cestah okoli 320 kolesarjev, med njimi je bil najmlajši udeleženec Gal Pungartnik s svojimi rosnimi sedmimi leti, konkurenco iz moške  proti ženski vrsti kot najstarejša udeleženca pa sta si delala Jožica Petelinšek iz Maribora in Srečko Polenšek iz Kungote, ki se je na maraton pripeljal kar s kolesom, tako da ga je po maratonu čakala mala malica tj. pot domov. Nikakor organizatorji niso mogli spregledati najštevilčnejše ekipe – to je letos bila ekipa Tondach iz Križevcev pri Ljutomeru, ki je štela kar 14 članov.  

 

V spodnjem posnetku si lahko ogledate začetek poti kolesarjev. 

Kaj je o tem velikem kolesarskem dogodku povedala sama predsednica kolesarske sekcije športnega društva Šmarje, ki je hkrati tudi organizatorka maratona, si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

 Vabljeni še k ogledu bogate fotogalerije s Šmarskega kolesarskega maratona 2012 (klik!)

t/f/v: ŠR