Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šentjurju obravnavajo občinski prostorski narčt


  
Po letih pričakovanj so v Šentjurju prišli do faze javne razgrnitve in javne obravnave občinskega prostorskega načrta (OPN), ki nadomešča vrsto aktualnih predpisov in enovito ureja celotno območje občine.
OPN je krovni prostorski razvojni dokument občine, s katerim se določajo izhodišča in cilji prostorskega razvoja, načrtujejo prostorske ureditve občinskega pomena ter določajo pogoji umeščanja objektov in drugih posegov v prostor.

Strateški del OPN predstavlja dolgoročno vizijo razvoja v prostoru Občine Šentjur za naslednjih 10 do 20 let. Ker gre za izjemno pomemben dokument občine, vas vljudno prosimo, da na nam pomagate pri obveščanju naših občanov in širše javnosti glede javne razgrnitve in javne obravnave OPN.

Gradivo bo javno razgrnjeno od 16. julija do 16. avgusta 2012 v prostorih Občine Šentjur (Mestni trg 10, 3230 Šentjur, drugo nadstropje, soba 207). Gradivo je dostopno tudi na spletni strani občine www.sentjur.si. Javna obravnava bo v četrtek, 19. julija 2012, s pričetkom ob 16. uri (velika sejna soba občine – pritličje levo).

V času javne razgrnitve ima zainteresirana javnost pravico dajati pripombe in predloge k razgrnjenemu dopolnjenem osnutku OPN občine Šentjur in k okoljskemu poročilu. Pripombe in predlogi se lahko do vključno 16. 8. 2012 podajo pisno na mestu javne razgrnitve, lahko se pošljejo na naslov Občine Šentjur, Oddelek za prostorsko načrtovanje in varstvo okolja, Mestni trg 10, 3230 Šentjur, s pripisom »Pripombe na javno razgrnitev OPN občine Šentjur« oziroma na elektronski naslov: [email protected] ali pa ustno na zapisnik v okviru javne obravnave.

Župan Občine Šentjur bo po končani javni razgrnitvi zavzel stališča do pripomb in predlogov. Stališča do pripomb in predlogov bodo objavljena na spletni strani http://www.sentjur.si.