Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tudi Tajvanci na poletni glasbeni šoli v Rogaški Slatini (foto, video)


Od 23. do 29. junija 2012 sta v Rogaški Slatini pod okriljem Glasbenega ateljeja Tartini potekala mojstrski tečaj za mlade glasbene talente in poletna šola za učence glasbenih šol. Večina učencev je bila slovenske narodnosti, nekaj pa tudi tajvanske. Mlade in vedoželjne glasbene talente so poučevali priznani profesorji glasbe, svoje znanje pa so predstavili na otvoritvenem in zaključnem koncertu v Kristalni dvorani Grand hotela Rogaška.

Glasbeni atelje Tartini je mojstrski tečaj za mlade glasbene talente in poletno šolo za učence glasbenih šol organiziral že osemnajstič. Na letošnjih tečajih je sodelovalo okrog 60 učencev in 11 profesorjev glasbe. Za slatinsko publiko so pripravili dva koncerta. Otvoritveni koncert, ki je bil v soboto, 23. junija, so pripravili učitelji glasbe. Prva je nastopila violončelistka Sanja Repše, ki je diplomirala na konservatoriju v Moskvi. Nato se ji je na klavirju pridružil Miha Štokelj, ki je prav tako diplomiral na moskovskem konservatorju. Pri tretji točki se je Sanji Repše pridružil pianist Rok Palčič,ki se je šolal na kölnski in graški univerzi. Na koncu pa so v triu zaigrali Sanja Repše, Miha Štokelj in Maja Fleischmann, violinistka, ki je diplomirala na ljubljanski akademiji. 

Na zaključnem koncertu, ki je bil v petek, 29. junija, so pridobljeno znanje predstavili učenci poletne šole in mojstrskega tečaja. Nastopili so orkester najmlajših in mlajših ter Hana Megliča, Luka Školjč, Mia Furlan, Vid Vilhar, Jan Zupančič in Klemen Kocijančič na klavirju. Na violino so zaigrale: Chen-Hsin Nien, Rosana Arifin, Eva Smrekar, Zala Kočijančič, Agata Miklavc, Monika Šolman, Sofya Agnesa Yakuntsova, Teja Majaron, Chien i Tang in Ching-Chia Yang. Svojo veščost v igranju violončela pa sta pokazali Neža Verstovšek in Tjaša Zaletel. Po slišanem sodeč, ima klasična glasba med slovenskimi mladimi še kar nekaj častilcev.

V spodnjih videoposnetkih lahko poslušate, kaj je o mojstrskem tečaju in poletni šoli povedal njun organizator Vlado Repše. Prisluhnete pa lahko tudi utrinkom z otvoritvenega in zaključnega koncerta.

 
 
 
Pripravili smo tudi FOTOGALERIJO (klik!), kjer si lahko ogledate fotografije z obeh koncertov. 
 
t/f/v: M. P.