Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 4. 7. 2012


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 19. 6. do 2. 7. 2012  na naši policijski postaji.

 

1. KAZNIVA DEJANJA – 13
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 12
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 2
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 4
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKO. VNEMU ORGANU – 3
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 34
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 119
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 1
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 1
12. ZASEŽENIH VOZIL – 1

 


ZASEG PREVOZNEGA SREDSTVA

V popoldanskem času dne 19. 6. 2012 je patrulja Policijske postaje Šentjur pri opravljanju nadzora cestnega prometa ustavila 45-letnega voznika osebnega avtomobila doma iz okolice Šentjurja. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da voznik nima vozniškega dovoljenja. V skladu z zakonodajo mu je bil osebni avtomobil zasežen, svoje pa bo kršitelj povedal še na sodišču.


PADEL S TRAKTORJA

Dopoldan 20. 6. 2012 je v Stopčah prišlo do delovne nesreče. 75-letni domačin je na travniku s traktorjem Tomo Vinković peljal vzvratno in med vožnjo padel s traktorja, tako da je prednje kolo peljalo preko njega. Traktorist je utrpel hude telesne poškodbe in bil takoj odpeljan v bolnišnico Celje, kjer so ugotovili, da ima zlomljeno nogo in rebra. V danem primeru je tuja krivda izključena, velja pa opozoriti na previdno ravnanje s stroji.

IZ HIŠE SO MU UKRADLI DENAR

Dne 20. 6. 2012 smo bili policisti obveščeni o tatvini denarja iz stanovanjske hiše v okolici Loke pri Žusmu. Ugotovili smo, da je v torek zvečer neznanec prišel v hišo občana, kjer je oškodovancu iz denarnice odtujil denar. Kdo je storilec, policisti še poizvedujemo.


PROMETNA NESREČA

Zvečer dne 20. 6. 2012 je na Kamenem prišlo do prometne nesreče z udeležbo dveh avtomobilov. Nesrečo je povzročil voznik, ki je izsilil prednost drugemu. No, prvi ni upošteval pravil prednosti, za drugega je pa bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola. Voznika sta prejela plačilni nalog, za plačilo globe.


NI MU PLAČEVAL NAJEMNINE

Dne 20. 6. 2012 smo prejeli tudi obvestilo o kaznivem dejanju goljufije. Ugotovili smo, da najemnik ni plačeval najemnine za stanovanje, čeprav sta se dogovorila o plačilu. Zakaj najemnik ne plačuje, bo moral povedati še drugim organom.


VLOM V HIŠO

Policisti smo bili zgodaj popoldan, 21. 6. 2012, obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo, ki se je pripetil v času od 8.00 ure 20. 6. 2012. Storilec je pregledal hišo in iz nje odtujil nekaj gotovine. Policisti o storilcu še poizvedujemo.


PROMETNA NESREČA I. KAT. S POBEGOM

Okoli 19.30 ure dne 21. 6. 2012 je voznik osebnega avta vozil iz Šentjurja proti Šmarju. Pred naseljem Grobelno ga je prehitel NN voznik osebnega avta znamke BMW, ki ga je ob prehitevanju oplazil. Neznani voznik BMW-ja je, ne da bi se ustavil, nadaljeval z vožnjo v smeri Šmarja. Policisti smo opravili ogled kraja nesreče in nato pričeli z aktivnostmi za izsleditev voznika in vozila. Vozilo smo kar kmalu izsledili. Po izsleditvi voznika in preveritvi okoliščin bo vozniku izdan plačilni nalog za plačilo globe.


TATVINA NAFTE

Neznanec je med 18. 6. in 22. 6. 2012 pristopil do pod kozolcem parkiranega traktorja oškodovanca in iz njega iztočil približno 70 litrov nafte. Oškodovanca je z dejanjem oškodoval za okoli 100 evrov. Po dejanju je storilec kraj zapustil v neznani smeri.


TATVINA PLUGA

Policisti smo bili 23. 6. 2012 obveščeni, da je neznanec iz strojne lope odtujil dvobrazdni plug. Na kraju je patrulja opravila ogled in z zbiranjem obvestil prišla do podatkov, da je storilec domnevne tatvine odpeljal plug, ki bi ga pa naj kupil. Policisti okoliščine še preiskujemo.


PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

Policisti smo bili 23. 6. 2012 obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na Ponikvi med voznikom kolesa z motorjem in voznikom osebnega avtomobila. Na kraju je patrulja ugotovila, da je voznik neregistriranega kolesa z motorjem vozil brez zaščitne čelade in pri tem izsilil prednost vozniku osebnega avtomobila. Motorist je bil v prometni nesreči hudo telesno poškodovan in se zdravi v bolnici Celje.

UDARIL JO JE

V poletnih mesecih se na Šentjurskem dogajajo mnoge javne prireditve. Tudi v nedeljo, 24. 6. 2012, je bila ena izmed takih, ki pa se ni končala kot bi se morala, saj je na prireditvi eden izmed obiskovalcev s kozarcem po glavi udaril obiskovalko in jo poškodoval. Kaj točno se je dogajalo, bo pokazala preiskava.


NASILJE V DRUŽINI

V zgodnjih jutranjih urah dne 25. 6. 2012 je policiste poklicala oškodovanka iz okolice Šentjurja in povedala, da je mož doma nasilen in da je prišlo do prepira. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da v družini že več let prihaja do nasilja zaradi nasilnega moža. Nasilnežu je bila izrečena prepoved približevanja ženi in otrokom. Ker se nasilnež s tem ni strinjal, je prepoved približevanja kar hitro kršil in ugotovil, da s prepovedjo približevanja ni šale, saj je kmalu prejel plačilni nalog za plačilo globe. Kaj ga je privedlo do nasilja nad domačimi, bo moral povedati še drugim ustanovam.


ZAPELJAL Z CESTE

Zvečer, 25. 6. 2012, je voznik osebnega avta zaradi neprilagojene hitrosti na relaciji Straža na Gori—Dramlje zapeljal z ceste. Na srečo se je vse končalo le z nekaj poškodovane pločevine. Voznik je prejel plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti.

TRČENJE TREH VOZIL

V jutranjem času dne 28. 6. 2012 je prišlo do prometne nesreče v Črnolici, kjer so bila udeležena tri vozila. Ugotovili smo, da je do trčenja prišlo zaradi izsiljevanja prednosti. Voznik, ki je nesrečo povzročil, pa je prejel plačilni nalog za plačilo globe.

VLOMIL V HIŠO

Neznanec je 28. 6. 2012 skozi okno odprto na preklop vlomil v stanovanjsko hišo v okolici Šentjurja. Stanovanjsko hiše je preiskal ter odtujil nekaj kosov zlatnine. Kdo je nepridiprav, policisti še poizvedujemo.

 

PADEL KOLESAR

V Primožu pri Šentjurju je 30. 6. 2012 kolesar padel po vozišču in se telesno poškodoval. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola. Iz kraja je bil odpeljan z reševalnim vozilom v bolnišnico Celje, kjer so ugotovili, da je lahko telesno poškodovan in je ostal na zdravljenju.

TATVINA TOVORNEGA VOZILA S POLPRIKLOPNIKOM

V noči na 3. 7. 2012 je neznani storilec na nepojasnjen način spravil v pogon tovorno vozilo znamke Mercedes-Benz, Actros je CE A4-49L s pripetim polpriklopnikom CE KH-815 bele barve in ga odpeljal neznano kam. Vse, ki bi kar koli vedeli o vozilu ali priklopniku, naprošamo, da pokličejo na Policijsko postajo Šentjur ali na 113 ali anonimno telefonsko številko policije.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje

Slavko Mlakar
Pomočnik komandirja PP