Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 25. 7. 2012


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 17. do 23. 7. 2012  na naši policijski postaji: 

1. KAZNIVA DEJANJA – 7

2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2

3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0

4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 4

5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 3

6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 2

7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1

8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 12

9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 43

10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 1

11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 0

12. ZASEŽENIH VOZIL – 0

 


NI DENARNICE

Dne 17. 7. 2012 je občanka iz Šentjurja naznanila, da so ji prejšnji dan v trgovini v Šentjurju iz nakupovalnega vozička ukradli denarnico. Policisti, ki smo takoj pričeli z raziskovanjem tatvine, smo ugotovili, da je prijava o tatvini denarnice neresnična, kar je bilo lepo razvidno iz varnostnih kamer. Ugotovljen je bil tudi motiv prijave, katerega bo morala prijaviteljica povedati še sodniku.


PROMETNA NESREČA

Istega dne zvečer je je v Šentjurju prišlo do manjše prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne varnostne razdalje. Nesreča se je na srečo končala brez telesnih poškodb udeležencev. Nastala je le materialna škoda na vozilih. Povzročitelj je prejel plačilni nalog za plačilo globe.


POZABIL, KJE JE PUSTIL VOZILO

Iste noči je občan iz Šentjurja prišel na policijsko postajo in prijavil pogrešitev svojega vozila, ki ga je parkiral pred lokalom v Šentjurju. Glede na to, da je bil očitno na pivski turneji, smo policisti preverili okolico lokalov in našli njegovega jeklenega konjička parkiranega pred drugim lokalom. Še dobro, da vozila ni našel in se z njim odpeljal. Posledice bi lahko bile hude.


PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

V kraju Košnica se je 17. 7. 2012 zgodila prometna nesreča, kjer je voznik zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom zapeljal s cestišča. Pri trčenju se je voznik, ki je bil sam v vozilu, lahko telesno poškodoval. Vozniku smo policisti izdali plačilni nalog za plačilo globe.


UKRADENO VOZILO

Zvečer, dne 18. 7. 2012, smo policisti na počivališču ob avtocesti ustavili in kontrolirali voznika osebnega vozila, državljana Romunije. Pri tem smo ugotovili, da je voznik uporabljal vozilo, ki je bilo ukradeno meseca junija v Španiji. Vozniku smo policisti vozilo zasegli in se bo moral o uporabi vozila zagovarjati na sodišču.


TATVINA DENARJA

Tudi tokrat so do nič hudega slutečega voznika, ki je spal v vozilu, na počivališču ob avtocesti pristopili neznanci in mu razlagali, da je nekaj narobe z njegovim vozilom. Ko se je o tem želel prepričati tudi sam, je drugi neznanec iz njegovega vozila odtujil denarnico in ga oškodoval za slabih 2000 EUR.
Ker se opisani dogodki ponavljajo, vse opozarjamo, da če do vas kje na avtocestnih počivališčih pristopijo tujci in vam dopovedujejo, da je pnevmatika na vašem vozilu prazna oz. da je z vozilom nekaj narobe iz vozila izstopite in ga takoj zaklenite.


SAGA O CESTI NA SLIVNICI PRI CELJU

V petek, 20. 7. 2012 smo bili obveščeni, da je cesta v Slivnico ponovno zaprta, ker je voznik na cesto nasipal beton. Ugotovili smo, da zadevo že rešuje pristojno sodišče, udeležence pa opozorili, da spor oz. nastalo situacijo rešijo mirno in brez pesti.
V večernem času istega dne smo ugotovili, da udeleženi našega opozorila niso jemali resno, ampak so pričele peti pesti. Uporabniki ceste so lastnika mamo in sina odstranili z betona in beton razgrnili, da je bila cesta prevozna. Pri tem sta bila mama in sin poškodovana. Epilog zgodbi bo dodalo sodišče.


NOČNI NEMIR

Da nekaj manjka, če ni policije v Slivnici pri Celju, je ponovno ugotovil krajan, ki nas je poklical 21. 7. 2012 ob 2.30, ker se je na igrišču zbralo nekaj mladih, ki so praznovali rojstni dan enega izmed njih in bili nekoliko glasnejši. Policisti smo na kraju ugotovili, da hujše kalitve nočnega miru ni bilo in je zadostovalo opozorilo.
 

MEDSOSEDSKI ODNOSI

Dne 22. 7. 2012 nas je obvestil občan iz okolice Šentjurja, da se je na njegovo dvorišče s štirikolesnikom pripeljal sosed, ki mu grozi in se nedostojno vede do njega. Kršitelj je še pred prihodom policistov kraj zapustil, vendar mu bo kljub temu izdan plačilni nalog za plačilo globe zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru. Upajmo, da se bodo prepiri s tem končali.

 


PONOVNO NASILEN BIVŠI PARTNER

V ponedeljek, 23. 7. 2012, nas je za pomoč zaprosila občanka nad katero bivši partner že dalj časa vrši nasilje. Na kraju so policisti ugotovili, da je bivši partner med prepirom še udaril svojo bivšo partnerko. Zaradi ogroženosti občanke je bil njenemu bivšemu partnerju na kraju izrečen ukrep prepovedi približevanja in zoper njega bo na sodišče podana kazenska ovadba.


TATVINA VOZILA

Istega dne smo prejeli obvestilo, da je iz ograjenega parkirnega prostora v okolici Šentjurja izginil eno leto star osebni avtomobil VW, tip Touran, bele barve, brez registrskih številk. Kje je vozilo, policisti še ugotavljamo.

 

 

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje

Slavko Mlakar 
Pomočnik komandirja PP