Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 25. 7. 2012


Požar v stanovanjski hiši

18.7.2012, v večernem času, je prišlo do požara v stanovanjski hiši v Rogaški Slatini. Požar so pogasili gasilci iz Rogaške Slatine, medtem ko so policisti naslednji dan opravili ogled kraja požara. Pri požaru je nastala večja premoženjska škoda, saj je večji del notranjosti stanovanjske hiše močno poškodovan. Glede na to, da preiskava dogodka še ni končana vzrok požara še ni znan, prve ugotovitve pa kažejo, da je do požara prišlo zaradi okvare na električni napeljavi.

Delovna nesreča

18.7.2012 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o delovni nesreči, ki se je zgodila v Kostrivnici. Policisti so odšli na kraj in pri tem ugotovili, da je do nesreče prišlo pri čiščenju žlebov na objektu. Moški, ki je opravljal dela, si je na žleb objekta prislonil lestev in se po njej vzpel do strehe. Pri tem mu je lestev zdrsnila na stran in je padel na tla. Pri padcu se je moški huje telesno poškodoval. O nesreči bodo policisti izpisali poročilo na Okrožno državno tožilstvo.

Vozila prehitro in pod vplivom alkohola

19.7.2012 so policisti PP Rogaška Slatina opravljali kontrolo cestnega prometa v Tekačevem. Pri tem so opravljali tudi nadzor hitrosti vozil. V času kontrole so ugotovili prekoračitev hitrosti vozila, ki ga je vozila 44-letna voznica, saj je hitrost v naselju prekoračila za 30 km/h. Ko so policisti voznico ustavili so ugotovili, da kaže tudi znake alkoholiziranosti, zaradi česar so ji odredili preizkus z alkotestom. Alkotest je pokazal, da ima voznica 0,85 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti voznici odredili pridržanje, prav tako bodo zoper njo podali obdolžilni predlog na sodišče.

Tatvina tovornega vozila s priklopnikom

20.7.2012 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni, da je bil čez noč s parkirnega prostora v Spodnjem Negonju odtujen tovornjak s prikolico. Policisti so na kraju ugotovili, da je neznani storilec čez noč odtujil tovorno vozilo znamke Mercedes Benz, reg. št. CE CR-475, rdeče barve in priklopno vozilo znamke Schwarzmueller, reg. št. T1-05 CE, srebrne barve, namenjeno prevozu razsutega tovora, ki je bilo priklopljeno za tovorno vozilo. Z dejanjem je lastnik vozila oškodovan za cca 75.000 EUR. O okoliščinah dejanja policisti še zbirajo obvestila.

 

                                                           Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                           policijski inšpektor I