Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

4. vaške športne igre: Buče še vedno vodijo


 
Po tretji odigrani disciplini, šahu, so Buče še vedno na vrhu razpredelnice, vendar se jim je močno približala ekipa Sedlarjevega približala, saj je v kraljevski igri zbrala vse možne točke.

V tokratnem šahiranju je vsaka vas sodelovala s po tremi igralci, ekipe pa so igrale po sistemu vsak z vsakim. Skupaj je bilo prijavljenih 23 igralcev, igralo pa se je 10 minut na igralca, kar je prineslo tudi nekaj zmag zaradi prepočasnega igranja nasprotnika.

Kot smo že omenili, je Sedlarjevo slavilo proti vsem ostalim, posamično so izgubili samo 4 igre, kar je pomenilo, da so imeli skupno 17 posamičnih zmag. Na drugem mestu in enim samim porazom proti zmagovalcem je končala Dekmanca. Zanimivo situacijo smo imeli za mesta od 3 do 5, saj so vasi Buče, Polje ob Sotli in Vrenska Gorca imele po 4 zmage. Nastal je tako imenovani krog treh ekip, saj je Vrenska Gorca premagala Buče, Buče je premagalo Polje ob Sotli, medtem ko je Polje ob Sotli premagalo Vrensko Gorco. Tukaj medsebojne zmage niso imele vpliva, zato so odločale posamične zmage. Najmanj, 10 posamičnih zmag, je imela Vrenska Gorca, zato je osvojila peto mesto. Polje ob Sotli je s 13 posamičnimi zmagami osvojilo četrto mesto. Bučam je tako pripadlo tretje mesto, saj so imeli 14 posamičnih zmag. Od šestega do osmega mesta so se ekipe zvrstile po naslednjem vrstnem redu: Brezovec-Rebrca, Lastnič in Sela, ki pa na žalost niso prišli na tekmovanje in so s tem osvojili 0 točk.

Predvideno je bilo, da bomo izpeljali tudi predtekmovanje za tenis, vendar smo ga zaradi slabega vremena preložili. Igre se nadaljujejo v petek, 20. 7., ob 18.00 v športnem parku Buče in domu gasilcev in krajanov Buče z odbojko in streljanjem z zračno puško.

 

Točke in trenutni vrstni red:

 

Namizni tenis

Karte

Šah

Točke

BUČE

25

20

15

60

SEDLARJEVO

20

11

25

56

BREZOVEC-REBRCA

10

25

10

45

POLJE OB SOTLI

15

15

12

42

DEKMANCA

8

9

20

37

LASTNIČ

11

12

9

32

VRENSKA GORCA

12

8

11

31

SELA

9

10

0

19

 

B. H.